![]() |
Kanser Riskini Arttıran Yiyecekler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kanser Riskini Arttıran YiyeceklerKanser riskini arttıran yiyecekler Sofrada tadına bakmadan yiyeceklere tuz eklemenin, yemekleri çok sıcak ve hızlı yemenin mide kanseri riskini artırdığı belirlendi ![]() ![]() TUZ MİDE KANSERİ RİSKİNİ ARTIRIYOR Sofrada tadına bakmadan yiyeceklere tuz eklemenin, yemekleri çok sıcak ve hızlı yemenin mide kanseri riskini artırdığı belirlendi ![]() ![]() ![]() GASTRİT VE ÜLSERİ OLANLAR DİKKAT! Mide kanseri tanısı konmuş yetişkin bireylerin yaşam tarzı ve beslenme alışkanlıklarının değerlendirilmesi amacıyla yapılan araştırma kapsamında, mide kanseri tanısı konulmuş 106 kişiden oluşan çalışma grubu ve aynı sayıda kontrol grubuyla görüşüldü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TUZ MİDE KANSERİ RİSKİNİ 4,2 KAT ARTIRIYOR Araştırmada, çok hızlı yemenin mide kanseri riskini 5,4 kat, yemekleri çok sıcak yemenin 3,3 kat artırdığı, yemeklerin tuzlu yenilmesinin, tuzsuz yenilmesine oranla mide kanseri riskini anlamlı derecede yükselttiği ve sofrada tadına bakmadan yiyeceklere tuz eklemenin de mide kanseri riskini 4,2 kat artırdığı ortaya çıktı ![]() TURŞU TÜKETENLER RİSK ALTINDA Araştırma sonuçlarına göre, gün aşırı tuzlu ayran tüketenler, tüketmeyenlere oranla 1,8 kat daha fazla risk altında ![]() ![]() ![]() HAMUR TATLILARINI TÜKETENLER DİKKAT! Her öğün şeker tüketenler, tüketmeyenlere göre 3 kat, haftada 1-2 kez hamur tatlılarını tercih edenler, etmeyenlere göre 7,5 kat daha fazla risk taşırken, kolalı içecekler 3,4 kat, gazlı içecekler 6 kat mide kanseri riskini artırıyor ![]() ![]() SARIMSAĞI SIK TÜKETİN Öte yandan, yeşil yapraklı sebzeler, soğan ve sarımsağı sık tüketmek ise mide kanseri riskini azaltıyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|