|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilgiler, doktorlarından, hakkında, kanser, ünlü |
![]() |
En Ünlü Kanser Doktorlarından Kanser Hakkında Bilgiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() En Ünlü Kanser Doktorlarından Kanser Hakkında BilgilerEn ünlü kanser doktorlarından kanser hakkında bilgiler Her yıl 150 bin kişinin hayatını kaybettiği kanser karşısında doktorlar iç hesaplaşma yaşıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Kansere çare bulunacak mı? * Evrimin bir parçası mı? * Batı tıbbı doğru yolda mı? * Onkolojinin tedavideki açmazları ne? * Neden az onkolog var? * Onkologlar kanseri neye benzetiyor? * Psikolojik destek gerekli mi? * Mucize iyileşme örnekleri var mı? UZM ![]() ![]() (Çapa Tıp Fak ![]() “Bilim artık neden diye sormuyor” >> Uluslararası tıp kongreleri saçma organizasyonlara dönüştü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() >> Özel muayenehanelerde zorlayıcı pazarlıklar yapılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() >> Onkolojinin en büyük eksikliği, elimizde hastalığı tedavi edilmemiş hasta grubunun olmayışı ![]() ![]() ![]() ![]() >> 300 civarı radyasyon onkoloğu, 250 civarında medikal onkolog, 125 civarında da çocuk onkoloğu var, yeni uzman da zor geliyor ![]() ![]() PROF ![]() ![]() (Çapa Tıp Fak ![]() ![]() ![]() “Kanser evrimin bir parçasıdır” >> Doğanın kendisi kanserojen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tedavi verdiğinizde yumurtalık ve üreme fonksiyonlarını yok ediyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PROF ![]() ![]() (Cerrahpaşa Tıp Fak ![]() ![]() ![]() ![]() “Herkesin kanseri kendine özeldir” >> Kanserde dünya yenilgi içinde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() >> Türkiyede uygulanan bazı kemoterapilere yüzde 100 karşıyım ![]() ![]() ![]() ![]() >> İki tedavi önemli benim uyguladığım ![]() ![]() ![]() ![]() PROF ![]() ![]() (Cerrahpaşa Tıp Fak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Hastanın karakterine uygun doktor şart” >> Hasta doktor doktor dolaşır ya, neden biliyor musunuz? Kendi karakterine uygun birini bulabilmek için ![]() ![]() ![]() PROF ![]() ![]() (Amerikan Hast ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Anarşist bir hücre” >> Kanser hücresi, ölüme meydan okuyan, olgunlaşmadan çoğalan, baskı ve etik tanımayan anarşist bir hücredir ![]() >> Hastalar soru sorarken artık ellerinde internet çıktılarıyla geliyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() DOÇ ![]() ![]() ![]() ![]() (Amerikan Hast ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Hırslı bir işadamına benzer kanser” >> O kadar kolay çözülebilecek bir dil değil kanserin dili ![]() ![]() ![]() ![]() >> Kanser kariyer düşkünü hırslı bir işadamına benzer ![]() ![]() ![]() PROF ![]() ![]() (1974de Cerrahpaşa Tıp Fak ![]() ![]() ![]() “Hastalar Şarloyu bulamazlarsa Ata Demireri izlesin” >> Kanseri önleme çalışmaları tedavi çalışmalarından daha zayıf çünkü para kazanılmıyor ![]() ![]() ![]() >> Hastaya Omega 3 yağı (margarin ve ayçiçek, mısır yağında bulunan kanserojen Omega 6yı dengelediği için) ve mümkün mertebe neşe tavsiye ediyorum ![]() ![]() ![]() >> Ben Amerikadayken hastanın yüzüne direkt olarak hastalığını söyleyemiyordum, “şu kadar yaşarsın” diyemiyordum ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
En Ünlü Kanser Doktorlarından Kanser Hakkında Bilgiler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() En Ünlü Kanser Doktorlarından Kanser Hakkında BilgilerPROF ![]() ![]() (Gayrettepe Florence Nightingale Hast ![]() ![]() ![]() ![]() “Yarıdan fazlası iyileşiyor” >> Hedefli tedaviler dönemi diye adlandırabileceğimiz bu dönemde böbrek kanseri, karaciğer kanseri, stromal tümörler gibi daha önce tedavi seçeneğinin çok kısıtlı olduğu tümör gruplarında önemli başarılar elde edildi ![]() ![]() >> Uluslararası kongreler tartışılarak sorunlara çözüm bulan platformlar değil, bilim adamlarının kafasında yeni meraklar üreten platformlardır ![]() ![]() PROF ![]() ![]() (Çapa Tıp Fak ![]() ![]() ![]() ![]() “Çapada hastaya nasıl söylenir eğitimi geliştirdik” >> Dünyayla psikolojik bağlarını güçlendirip o zamana kadarki çatışmalarını aşıp ilgilerini canlı tutmaları gerekir ![]() ![]() >> Biz Çapada hastaya tanının nasıl söyleneceği konusunda 8-10 seanslık bir psiko-eğitim geliştirdik ![]() ![]() ![]() PROF ![]() ![]() (Hacettepe Ünv ![]() ![]() >> 1970lerde bir-beş yıl yaşam şansı yüzde 50 iken, şimdi yüzde 70 ![]() ![]() DOÇ ![]() ![]() (Ankara Dr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Onlar bilge çocuklar…” >> İletişim çok önemli, benim hastalarım çocuklarım gibiler, onlar bilge çocuklar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PROF ![]() ![]() (Anadolu Sağlık Merk ![]() “Her hastaya farklı tedavi uygulanmalı” >> Medikal tedavi artık daha butik bir hâl almaya başladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PROF ![]() ![]() (Acıbadem International Hospital, Medikal Onkolog) “Sistemler Biyolojisi umut olabilir” >> Hücre içi ve hücreler arası sinyal ileti mekanizmalarının çok daha iyi anlaşılması sayesinde kanser tedavisinin gelecekte daha iyi olacağına inanıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() PROF ![]() ![]() (Ankara Ünv ![]() ![]() ![]() Kanser insan vücudundaki bir terörist gibidir, kanserle savaş terörle savaştır, şehir, köy, dere, tepe her yerden çıkabilir ![]() PROF ![]() ![]() (Çapa Tıp Fak ![]() ![]() ![]() ![]() “Tedavide teslimiyet ve tevekkül çok önemli” >> Bu dışarıdan girmiş aptal bir bakteri; basit bir kimyasal değil, en akıllı canlıya ait akıllı bir hücre ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() >> Geliştirilmiş ilaçlar eskilerinin daha az yan etkisi olanlarından ibaret ![]() >> Alternatif veya tamamlayıcı tıptan söz ettiğimizde, kişinin ruhsal gücünü arttıran şeylerden bahsetmeyi tercih ediyorum ![]() ![]() ![]() >> Ergen ruhlu bir toplumuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() >> Bir hastam vardı böbrek tümörü tüm akciğerlerine yayılmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PROF ![]() ![]() (Cerrahpaşa Tıp Fak ![]() ![]() ![]() “Ergen hastalar tedaviye ikna olmuyor” >> 35 yıl önce hocam benden lösemilerin yaşam süresi hakkında araştırma yapmamı istemişti ![]() ![]() ![]() ![]() >> Öğrenciler onkoloji tercih etmiyor çünkü para kazandıran bir alan değil ![]() ![]() ![]() >> Çocuklar kendini seveni sever ![]() ![]() ![]() >> Özellikle ergen hastalar tedaviye ikna olmuyor, psikolog desteğine ihtiyaç duyuyoruz ![]() PROF ![]() ![]() (Çapa Tıp Fak ![]() “Alfabesi 10 harfse biz ikisini biliyoruz” >> 20 yıl öncesine kıyasla şimdi daha hedef odaklı tedaviler var ![]() ![]() ![]() >> Kanser kendi içinde bir canlı, biz de onun şifresini anlamaya çalışıyoruz ![]() ![]() ![]() PROF ![]() ![]() (Ankara Ünv ![]() ![]() ![]() “Kanser tek tip bir hastalık değil” >> Kanser asla tek bir hastalık değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() >> Kanser tedavisinde kullanılan bazı eski ilaçların uzun dönemde kanser yapıcı etkileri ortaya çıktı ![]() >> İleride suçlu hücre bulunacak ![]() ![]() UZM ![]() ![]() (SSK Okmeydanı Eğitim Hast ![]() “Türkiyede ömür biçebileceğiniz hasta grubu yok” >> Kanser hacıyatmaza benzer, tokadı patlatırsınız ama yine doğrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() >> Ben Fransada görev yaparken hasta gelir, “Bildiğim kadarıyla kanserim şu aşamadaymış, şu tedaviyle yaşam süremi yükseltebilir miyiz?” derdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() >> Ben hastalarıma tedavinin etkisi geçtikten sonra tam gün çalışmalarını tembih ediyorum ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|