11-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yağ Yakan Besinler
Yağ yakan besinler nelerdir
Hayır, her yediğiniz size sadece kalori olarak geri dönmüyor Eğer doğru beslenirseniz yemek keyfini tamamen aleyhinize çevirebilirsiniz Bazı meyve ve sebzeler içlerindeki maddelerle yediklerinizin süzgeçten geçişine yardımcı oluyor, hatta ödemlerinizi atıyor Egzersizleri bu besinlerle destekleyin
Ananas
Ananastaki bazı enzimler, balık ve kırmızı etteki proteinin daha kolay parçalanmasına yardımcı oluyor Böylece protein, hücreler içinde daha kolay emilebiliyor; vücut bu proteinlerden daha fazla yarar sağlıyor
Elma
Elmanın sağlığımıza pek çok faydası olduğunu artık herkes biliyor Bu faydalardan biri de kilo vermenize yardımcı olması  Peki bunu nasıl yapıyor? Elmanın içindeki pektin maddesi, uzun süre tok kalmanızı sağlayarak gereksiz atıştırmaların önüne geçmenizi sağlıyor
Enginar
Enginarda bulunan 'cynarin' isimli madde, vücuttaki toksinlerin atılımını sağlıyor Karaciğer dostu olarak bilinen bu sebze, bol magnezyum içeriyor ve yağ yakımını hızlandırıyor
Fasulye
Yağ oranı düşük ve protein açısından zengin fasulyenin her türü, zayıflamak isteyenlerin listesinde mutlaka bulunmalıdır Tok tuttuğu için atıştırmayı önleyen fasulye, kolesterolü düzenler ve metabolizmanın hızlı çalışmasına yardımcı olur
Kırmızı acı biber
Bibere acı tadı veren 'capsalcin' maddesi, metabolizmayı hızlandırır, vücut ısısını arttırır Vücut, yükselen ısıyı düşürmek için, ekstra enerjiye ihtiyaç duyar ve böylece yağ yakımını kolaylaştırır Zerdeçal da vücutta kırmızı bibere benzer bir etki yaratır
Rezene
Çok güçlü bir aromaya sahip bu bitkinin içindeki uçucu yağlar, metabolizmayı hızlandırıyor Enzim oluşumunu arttırıyor ve yağların vücutta depolanmasını önlüyor
Tavuk eti
Derisinden ayrılan beyaz tavuk eti, protein açısından zengin, yağ açısından ise son derece fakirdir Tavuğun yanı sıra piliç, devekuşu ve hindi de aynı özelliğe sahiptir Bu gıdalar zengin birer protein kaynağı olarak, cildin yağ dokusunu güçlendirir
Yaban mersini
C vitamini bombası yabanmersini, aynı zamanda güçlü bir antioksidandır Ona koyu rengini veren madde serbest radikalleri yok ederek, toksinlerin dışarı atılmasını sağlar
|
|
|