|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
geçirmek, için, neler, ramazanı, sağlıklı, yapmalıyız |
![]() |
Ramazanı Sağlıklı Geçirmek İçin Neler Yapmalıyız |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazanı Sağlıklı Geçirmek İçin Neler YapmalıyızRamazanı sağlıklı geçirmek için neler yapmalıyız Oruç tutmak, çalışan kişileri zorluyor ![]() ![]() ![]() ![]() Oruç tutarken, günlük beslenmedeki öğün sayısı altıdan ikiye düşüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DOMATES TÜKETİN Oruç tutarken günün en verimli saatleri hangileridir? Oruçluyken verimli çalışmanın en önemli şartı; sahura kalkmaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yoğun tempoda çalışan bir kişinin iftar ve sahur mönüsü diğer kişilerle aynı mı olmalı? Yoğun çalışma ortamındaki kişi oruç tutuyorsa; fosfor, potasyum ve magnezyum minerallerini barındıran gıdaları daha çok tüketmelidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yoğun tempoda çalışanlar vitamin takviyesi yapmalı mıdır? Domatesten asla vazgeçmemeleri gerekiyor ![]() ![]() ![]() REFLÜSÜ OLAN KİŞİLER ORUÇ TUTMASIN! Ramazan ayında kimler oruç tutmamalı? Parkinson, Alzheimer, sara, kanser, şeker, kalp ve tansiyon, mide ve bağırsak hastaları Psikiyatrik bozukluğu olanlar Daha önce mide ülseri ve kanaması geçirmiş olan kişiler Reflü şikayetleri olanlar Kronik böbrek yetmezliği olanlar Yaşlı ve vücutça düşkün kişiler Düzenli ilaç kullananlar Ameliyatlı veya ameliyatın dinlenme döneminde olan kişiler Hamile veya çocuk emziren kadınlar Grip, zatürree, yüksek ateşli ya da ishal olanlar Mevsime veya vücut direncine göre ani başlayan rahatsızlığı olanlar; hastalık günlerinde oruç tutmamalılar ![]() ORUÇ TUTARKEN SOFRANIZA KOYMAYIN Beyaz un ve yoğun un içeren besinler, özellikle kek ve ekmek Şeker ve şekerli gıdalar Beyaz pirinç Reçel gibi şeker ile yapılan besinler, şuruplar Makarna Patates (sıcak) MARKETE GİDERKEN BU LİSTEYİ YANINIZA ALIN! Ramazan mutfağınızda mutlaka bulundurmanız gereken besinler şöyle: Kepekli un Kepekli pirinç (esmer) Bol bol meyve (üzüm, muz, incir, kavun ve hurma dışında olanlar) Patates (Soğuk tüketilmek şartıyla) Kuru baklagiller (özellikle kuru fasulye, nohut, mercimek) Kepekli makarna Bulgur KALP HASTASI ORUCU HOŞAFLA AÇSIN Kalp hastaları; özellikle iftarda yağlı, sindirimi zor ve ağır yiyeceklerden kaçınmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() UYKU BASTIRMADAN PROJENİZİ SUNUN Oruç tutan kişi önemli bir proje üzerinde çalışıyorsa, bunu günün hangi saatlerinde sunmalıdır? İftara yakın saatte oruç tutan kişinin kan şekeri düşer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|