|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
aylarında, beslenemli, hastalıklardan, için, korunmak, kış |
![]() |
Kış Aylarında Hastalıklardan Korunmak İçin Nasıl Beslenemli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kış Aylarında Hastalıklardan Korunmak İçin Nasıl BeslenemliKış aylarında sağlıklı beslenme Kış aylarında bağışıklık sisteminin zayıflaması, vücudu enfeksiyonlara karşı savunmasız bırakıyor ![]() ![]() ![]() Kış aylarında sağlıklı beslenmenin daha çok önem kazandığını belirten Diyetisyen Berna Ertuğ, soğukla mücadele için vücut direncinin artırılması gerektiğini söyledi ![]() ![]() C vitamininin vücuttan zararlı maddelerin atılmasını sağladığını hatırlatan Ertuğ, vitaminlerin etkileri ve hangi besinlerin tercih edilmesi gerektiği konusunda şunları söyledi: SAVUNMA SİSTEMİ İÇİN C VİTAMİNİ “Savunma sisteminin güçlendirilmesinde önemli bir silah olan bu vitamin yeşilbiber, maydanoz, tere, roka, karnabahar, ıspanak, portakal, limon, mandalina, kuşburnu gibi besinlerde bol miktarda bulunur ![]() ![]() ![]() ![]() A VİTAMİNİ ANTİ-ENFEKSİYON VİTAMİN OLARAK DA BİLİNİR A vitamini vücudu enfeksiyonlara karşı korur ![]() ![]() ÇİNKODAN ZENGİN BESİNLER TÜKETİN Çinko eksiklikleri enfeksiyonların görülme sıklığını arttırır ![]() ![]() BESLENMEDE OMEGA 3 VE OMEGA 9 KURALI Balık, balık yağı, fındık ve cevizde bulunan omega-3 yağ asitleri güçlü bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkilidir ![]() ![]() PROBİYOTİK VE PREBİYOTİKLER Bağırsak florasını güçlendirerek mide-bağırsak (gastrointestinal) sistem enfeksiyonlarına karşı direnç oluşturulmasını sağlayan probiyotik ve prebiyotiklerin antimikrobiyal aktiviteyi üst düzeyde tutar, anti tümör özelliği de gösterir ![]() KIŞIN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRMEK İÇİN • Öğünlerinizde mutlaka yoğurt, ayran veya kefir olsun ![]() • Sütlü tatlılar tercih edin ![]() • Her öğünde bol limonlu mevsim yeşillikleri ile dolu salata tüketin ![]() ![]() • Ara öğünlerde mandalina, kivi, portakal, elma, greyfurt gibi taze meyveleri tercih edin ![]() • Bitki çaylarından özellikle kuşburnu, ıhlamur, ahududu, böğürtlen ve meyve çaylarına ağırlık vermeye çalışın ve çaylarınıza limon eklemeyi unutmayın ![]() • Haftada en az 2 gün mutlaka balık tüketin ![]() ![]() • Haftada 2-3 gün kuru baklagilleri pişirip yanında bol salata ile tüketin ![]() • Kahvaltınızda süt, peynir ve yumurtadan herhangi biri ya da ikisini bulundurun ![]() |
![]() |
![]() |
|