Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hitlerin, takıntısı

Hitler'in &Quot;El&Quot; Takıntısı

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hitler'in &Quot;El&Quot; Takıntısı

Hitler'in "El" Takıntısı

Tarihteki birçok ünlü komutan egolarını tatmin etmek istenmekten mi kaynaklanır bilinmez ama kendilerini tarihteki ünlü generallerle özdeşleştirmiştir Mesela ünlü ABD generali Patton kendisini geçmiş yaşamında Hannibal 'ın bir generali olduğunu belirtmiştirBu yazımda yine böyle bir takıntıyı belirteceğimAma bu sefer daha farklı bir yöntemle; ellerle…

20 yyın en kanlı diktatörü olan Hitlerin kütüphanesinde tarihteki ünlü komutanların el yapılarını inceleyen birçok kitap bulunmuştur Hitler kendi el yapısı ile tarihteki komutanların el yapılarını her zaman karşılaştırma gereksinimi duymuştuPeki neden?

Hitler kendisini her zaman kusursuz göstermek istemişti”Fuhrer” kusursuz olmalıydı…Kendini Büyük Reich İmparatorluğunu kuracak kişi olarak gören Hitler dev meydanlara dolan Nazilere hep bu sloganı söylettiriyordu: “Reich Ein Fuhrer”

Hatta bazı söylentilere göre Hitler kendini Büyük Frederikle özdeşleştirmişti Bunun gerekçesi olarak da komik gelecek ama el yapılarını gösteriyordu Ona göre Frederik ile kendisinin el yapıları çok benziyorduPek de haksız sayılmazdı zira 21 yy teknolojik imkanlarıyla bu iki şahsiyetin el yapıları karşılaştırıldığında %85 oranında benzerlik bulunduğu kanıtlanmıştır

Berlini alan ünlü komutan Zhukov ilk olarak Hitlerin dev kütüphanesini ziyaret etmiştiÖzellikle tarih kitaplarının fazlalığına dikkat çeken Zhukov Hitlerin birçok yönden sinir hastası olduğu kanısına varmıştıHitler kendisini her zaman üstün bir insan olarak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com