Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
400, dünyasında, hristiyan, kalkıyor, yasak, yıllık

Hristiyan Dünyasında 400 Yıllık Yasak Kalkıyor

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Vatikan, Hristiyan dünyasında 1600'lü yıllardan beri uygulanan bir yasağı kaldırmaya hazırlanıyor

Vatikanın resmi yayın organ LOsservatore Romano gazetesi, kiliselerin HzMeryemi Hzİsayı emzirirken gösteren heykel ve resimlere yer vermesi gerektiğini yazdı Hristiyanlığın doğuşundan 17nci yüzyıl başlarına kadar, bu tür resim ve heykeller hem sarayları hem de kiliseleri süslüyordu

Anne şefkati kimseye zarar vermez
Ancak 1600lü yıllarda, Avrupada esen Protestanlık rüzgarı, cinselliği ve cinsel içerikli görüntüleri, “günah” kabul edince, bu tür resimler uygunsuz ve dinsel doktrine uymadığı için kaldırıldı LOsservatore Romano gazetesi, kilisenin artık bu tablolara izin vermesi gerektiğini, bu resimlerin bebeğini emziren şefkatli bir anne olarak Hz Meryemin insani tarafını gösterdiğini ve kimseye zarar vermeyeceğini yazdı Bu karara Calvinist ve Lutheran gibi muhafazakâr Protestan mezheplerinden sert tepki geldi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com