![]() |
Pekmezli Muhallebi |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Pekmezli MuhallebiPekmezli Muhallebi Malzemeler, 1 litre süt 4 yemek kaşığı un Yarım su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket vanilya 1 çay bardağı pekmez Hazırlanışı, Orta büyüklükte bir tencereye; süt, un, nişasta ve toz şekeri alın ![]() Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin ![]() Muhallebiyi ocaktan indirmeden hemen önce vanilyayı ilave edip karıştırın ![]() Pişen muhallebiyi ocaktan indirip kâselere pay edin ![]() Pekmezi küçük bir cezvede ısıtın ![]() Muhallebinin üzerinde gezdirin ![]() Muhallebiyi oda sıcaklığında soğutup buzdolabına kaldırın ![]() Buzdolabında en az 1 saat beklettikten sonra servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|