Limonlu İrmik Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Limonlu İrmik TatlısıLimonlu İrmik Tatlısı Malzemeler : 2 Su Bardağı İrmik 2 Su Bardağı Toz Şeker 2 Yumurta 3 Su Bardağı Süt 3 Limon Sıvıyağ Hazırlanışı Tencereye 1 çay bardağı sıvıyağı ve irmiği dökün Kepçeyle sürekli karıştırarak kavurun Ayrı bir kasede yumurta sarısını, toz şekeri ve limon kabuğu rendesini karıştırın 3 su bardağı sütün 1 çay bardağını karışıma dökün Şerbetini hazırlamak için; sütü ve şekeri ayrı bir tencerede karıştırarak pişirin Sıcakken helvaya ilave edin![]() Ardından karıştırarak yumurtalı karışımı tencereye alın Göz göz olmaya başlayınca kapağını kapatıp pişmeye bırakın Pişen helvayı küçük kalıplara doldurun ve servis tabağına ters çevirin Limon dilimleriyle servis edebilirsiniz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|