![]() |
Kanser Tedavisinde Dev Adım! |
![]() |
![]() |
#1 |
peri
|
![]() Kanser Tedavisinde Dev Adım!Kanserli hücreler yaşlandırılarak öldürüldü Kanserli hücreleri ilaçlarla öldürmek yerine,hücrelerin yaşlanarak kendiliğinden ölmelerini sağlayan bir yol bulundu ![]() Kanser hücreleri, normal yaşlanma süreci yerine, büyüyüp sonsuza kadar bölündükleri için yayılıyorlar ![]() Ancak fareler üzerinde yapılan bir çalışmada, Skp2 adlı bir genin bloke edilmesi, kanser hücrelerinin yaşlanmasını başlatarak, hücrelerin bölünmesinin durmasını ve tümörün büyümesinin engellenmesini sağladı ![]() Boston’daki Harvard Tıp Fakültesi’nden Pier Paolo Pandolfi ve arkadaşları, Nature dergisinde yayımlanan makalelerinde, bulgunun kanserle mücadelede yeni bir stratejinin geliştirilmesine yol açabileceğini kaydettiler ![]() Bilim adamları, çalışma için bir tür prostat kanseri geliştiren, genetik olarak değiştirilmiş fareler kullandı ve farelerin bazılarında Skp2 genini devre dışı bıraktılar ![]() ![]() Skp2 geni devre dışı bırakılan farelerin lenf bezleri ve prostatlarından alınan dokular incelendiğinde, birçok hücrenin yaşlanmaya başladığı ve hücre bölünmesinin çok daha yavaş olduğu belirlendi ![]() Ekip, kanserli insan prostatı hücrelerinde Skp2 genini devre dışı bırakan ilaçlar kullandıklarında da farelerdekine benzer sonuçlar elde ettiklerini kaydetti ![]() Araştırma ekibi, geni devre dışı bırakmakla elde edilen etkinin kanserli hücrelerle ilgili olduğunu, diğer hücrelere etki etmediğini, bu nedenle kanser tedavisinde kullanılabileceğini belirtti ![]()
Yüreğin varsa karşılıksız da seversin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Korkun ne olabilir ki? Kaybetmek mi? Hep yalnız değilmiydik zaten ![]() ![]() ![]() Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir Varlığı armağansa yokluğu ceza deği Varlığının değerini bilmektir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|