Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi > Ekonomi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
darbe, liselilere, meslek, sgk’dan

SGK’dan Meslek Liselilere Darbe

Eski 03-21-2010   #1
Şengül Şirin
icon109

SGK’dan Meslek Liselilere Darbe

SGK’dan meslek liselilere darbe

Meslek liselerinde zorunlu staj yapan öğrencilerin sağlık sigortaları SGK tarafından durduruldu Öğrenciler staj döneminde meslek hastalığına yakalanır veya iş kazası geçirirse çaresiz kalacak
Teknik Eğitim Vakfı (TEKEV) Bursa İl Başkanı Fahri Yıldız, meslek liselerinde zorunlu staj yapan ve Çıraklık Eğitim Merkezleri’nde öğrenim gören öğrencilerin sağlık sigortalarının SGK tarafından durdurulduğunu açıkladı

Türkiye’deki işletmelerin en büyük sıkıntısının, meslek eğitimi almış kalifiye elemanı olduğunu aktaran Yıldız, bu ihtiyacın meslek liselerinde yetişen teknisyen ile Çıraklık Eğitim Merkezleri’ne devam eden çırak, kalfa ve ustalarla karşılandığını hatırlattı

Reformla haklar alındı

Çıraklık Eğitim Merkezleri ve meslek liselerinde eğitim gören öğrencilerin meslek sahibi yapıldığını dile getiren Yıldız, “Bugüne kadar çıraklar iş kazası, meslek hastalığı ve hastalık sigortası kapsamında SGK sağlık ve sigorta yardımlarından faydalanmaktaydı Ancak, Sosyal Güvenlik Reformu olarak adlandırılan 5510 sayılı kanunla bu ellerinden alındı” şeklinde konuştu 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu’na göre, çıraklar ile işletmelerde mesleki eğitim gören öğrencilerin iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı hastalık sigortası uygulamasından yararlanması gerektiğine vurgu yapan Yıldız, şunları söyledi: “SGK, meslek hastalığın ne anlama geldiğini anlayamadığı için, çıraklık eğitim merkezlerine devam edenler için sağlık yardımı yapılmaması talimatı verdi Şimdi meslek liselerinde zorunlu staj yapan ve Çıraklık Eğitim Merkezleri’nde öğrenim görenler sağlık yardımlarını nerden alacaklar?”

Cevap : SGK’dan Meslek Liselilere Darbe

Eski 03-22-2010   #2
yedirenk

Cevap : SGK’dan Meslek Liselilere Darbe

offf yaa offf
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com