![]() |
Kırmızı Etin Diyabete Etkisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırmızı Etin Diyabete EtkisiKırmızı et ve diyabet Harvard Üniversitesi Halk Sağlığı Fakültesinin yaptığı geniş çaplı araştırmanın sonuçlarına göre, günde 100 gram kırmızı et tüketmek, diyabet riskini yüzde 19 arttırıyor ![]() ![]() Araştırmada, bu riskin günde sadece 50 gram sosis, sucuk veya pastırma yenirse yüzde 51e fırladığının altı çizildi ![]() Sonuçlar, katılımcıların yaşı, vücut kitle endeksi ve diğer risk faktörlerinin etkisine göre düzenlendi ![]() ![]() Günde 100 gram kırmızı et tüketen bir kişinin aynı miktarda proteini almak için ceviz yerse, diyabet riskini yüzde 17 düşürüyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|