![]() |
Sebze Yemeklerini Nasıl Pişirmeli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebze Yemeklerini Nasıl PişirmeliSebze yemeklerini nasıl pişirmeli Yiyecekleri alır, pişirir ve saklarken bazı noktalara dikkat ederseniz sağlıklı beslenirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Besinlerin sahip oldukları zengin içeriğin ve sahip olduğu besin değerlerinin korunması vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerin doğal yoldan karşılanmasında son derece önem taşır ![]() ![]() Örneğin süt ve yoğurt B grubu vitamini olan vitamin B2 (Riboflavin)nin zengin kaynağıdır ![]() ![]() ![]() Yemekleri pişirirken dikkat edilmesi gerekenler Yemeklerinizi pişirirken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar olduğunu unutmayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KURUYEMiŞLER Kuruyemiş günde 30 gramı geçmemek kaydıyla tüketilmesi hatta diyetlere dahi ilave edilmesi besin değeri yüksek maddelerin ve işlenmemiş yağların alımına destek olması açısından önem taşır ![]() ![]() B1 TiAMiN Tiamin yani B1 vitamini karbonhidratların enerjiye çevrilmesinde görevlidir ![]() ![]() ![]() ![]() FAZLA PROTEİNİN ZARARLARI Proteinlerin fazlası yağa dönüşerek depo edilirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dr ![]() |
![]() |
![]() |
|