|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bayramında, beslenirken, dikkat, etmeliyiz, kurban, nelere, tüketirken |
![]() |
Kurban Bayramında Beslenirken Et Tüketirken Nelere Dikkat Etmeliyiz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kurban Bayramında Beslenirken Et Tüketirken Nelere Dikkat EtmeliyizKurban Bayramında Beslenme Kurban Bayramında artan kırmızı et ve tatlı tüketimi, yağ ve kolesterolde ani yükselişlere neden oluyor ![]() ![]() ![]() Diyetisyen Ayşe Korkmaz, ailesinde kalp hastalığı, hipertansiyon ve diyabet gibi kronik sorunlar olanların; gastrit, ülser gibi mide rahatsızlığı bulunanların ve ileri yaşlardakilerin bayram beslenmesine daha fazla dikkat etmesini öneriyor ![]() Pişirme sırasında etin yağsız kısımlarını tercih etmek ve pişirme yöntemi olarak ızgara veya haşlama yöntemini kullanmak gerektiğini belirten Korkmaz, “Et kavrularak veya kızartılarak pişirilmemeli ve pişirme sırasında kuyruk yağı, tereyağı gibi doymuş yağlar kullanılmamalı ![]() KAVURMAYA YAĞ KOYMAYIN, SAKATATI KONTROLLÜ TÜKETİN “Ülkemizde kurban bayramlarında yapılması gelenek haline gelmiş olan kavurmanın içine tereyağı ve kuyruk yağı konulmadan, kendi suyu ile kısık ateşte pişirilmelidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BAYRAM BESLENMESİNDE BUNLARA DİKKAT • Güne hafif bir kahvaltı ile başlanmalıdır ![]() ![]() • Yemek pişirme yöntemi olarak kızartmalar yerine, ızgara veya haşlama tercih edilmeli ![]() • Ağır hamur tatlıları, şeker, aşırı yağlı, çok tuzlu, kalori açısından yoğun yiyecekler yerine, sebze ve meyve tüketimine ağırlık verilmeli ![]() • Bayram ziyaretlerinde ikram edilen hamur tatlılar tadımlık miktarlarda yenmeli ![]() ![]() ![]() • Çay, kahve gibi kafeinli içecekler fazla tüketilmemeli ![]() • Bayramda bilinçsizce çikolata ve tatlı tüketilir ![]() ![]() ![]() • Diyabetliler, kalp hastaları, yüksek tansiyonu olanlar ve özel beslenme tedavisi uygulayanlar bu tedavilerini bozmamalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|