![]() |
Yaz Aylarında Açıkta Satılan Gıdalara Dikkat |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yaz Aylarında Açıkta Satılan Gıdalara DikkatYaz Aylarında Açıkta Satılan Gıdalara Dikkat Yaz aylarında mikropların üreme ortamının genişlediği ve açıkta satılan ürünlerin tercih edilmemesi gerektiği bildirildi ![]() Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Klinik Bakteriyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() Prof ![]() ![]() ''Marul, maydanoz, ıspanak gibi yeşillikler, iyi yıkanmadığı takdirde amip, basilli dizanteri gelişebiliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -MİKROPLAR ÇOCUK VE YAŞLILARI DAHA ÇOK ETKİLİYOR- Çocuk ve yaşlıların, su kaybına tahammülü olmadığı için bu rahatsızlıklardan daha fazla etkilendiğini anlatan Ural, çocuk ve yaşlıların çoğu zaman hastaneye kaldırıldığını, hastalığın iyileşme süresinin 3 günü bulabildiğini bildirdi ![]() Sıcak havalarda mikroplardan korunabilmek için hijyene önem verilmesi gerektiğini dile getiren Ural, ''Açıkta satılan gıdalar ve sıcakta uzun süre bekleyen ürünler alınmamalı ![]() ![]() ![]() Ural, yaz aylarında sıvı kaybı fazla olacağı için bol miktarda su ve sıvı gıdaların tüketilmesi gerektiğini sözlerine ekledi ![]() |
![]() |
![]() |
|