|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
besinlerin, faydaları, renkli, sarı, turuncu, yararları |
![]() |
Sarı Ve Turuncu Renkli Besinlerin Faydaları Yararları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sarı Ve Turuncu Renkli Besinlerin Faydaları YararlarıSarı ve turuncu renkli besinlerin faydaları yararları Sarı- turuncu renklerin öncüsü havuç, kayısı ve bal kabağı Bu renk grubundaki sebze ve meyvelerde A vitamininin öncüsü olan karotenoidler bulunur ![]() ![]() A vitamini görme fonksiyonu için gereklidir, bağışıklık sistemini güçlendirir, enfeksiyonlara karşı direncin artmasını sağlar, kansere karşı koruyucu etkisi vardır ![]() ![]() İçerisinde olduğumuz kış ayları sarı-turuncu renkte sebze ve meyveleri tüketebilmek için bulunmaz bir fırsat sunmaktadır ![]() Portakal, mandalina ve greyfurt dibi turunçgiller günlük meyve tüketiminiz içerisinde mutlaka olmalıdır ![]() ![]() Ayrıca bu meyvelerin içerdiği yoğun posadan yararlanabilmek için suyunu sıkmak yerine meyvenin kendisini tüketmeniz bağırsak sağlığınızı korumaya ve kabızlık sorununu ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır ![]() ![]() Haşlanmış havucu garnitür olarak tüketebilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|