Olgun İyi Meyve Sebze Alma Püf Noktaları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Olgun İyi Meyve Sebze Alma Püf NoktalarıOlgun İyi Meyve Sebze Alma Püf Noktaları Tüm Sebze, Meyve Komisyoncu ve Tüccarlar Federasyonu (TÜMESKOM), taze ve kaliteli ürünleri seçmenin basit yollarının olduğunu belirtti ![]() TÜMESKOM Başkanı Burhan Er, bu konuda şu bilgileri verdi: Domates: Ağır, kırmızı ve kabuğu ince olanı tercih edilmeli En lezzetli domates, güneşte olgunlaşan ve yaz aylarında toplanan domatestir Olgun ve iyi domatesin tepe kısmının çevresinde hafif yeşil çizgiler olur Salatalık: İyisi kısa, parlak ve kalem gibi dümdüz olmalıdır Ne kadar büyürse o kadar yumuşar, tatsızlaşır Pütürlü salatalık iyi değildir Sapı yeşilse salatalık tazedir Ayva: Sapsarı olmalı ve kokusunu dışarıya vermeli Koklanarak seçilebilir Patlıcan: Simsiyah olmalı ve tutulduğunda ele renk vermemeli Dışa renk vereni ilaçlanmıştır Üzüm: Sapı mutlaka yeşil olmalı Beyaz üzüm biraz sarımsı görünmeli, siyah üzüm de simsiyah olmalı Üzümün sapı yeşil değilse taze değildir Armut: İyi armudun rengi tam sarıdır ve serttir Kayısı: Kalitelisi serttir, kızarıktır ve ele alındığında ağır olduğu hissedilir Çilek: Çileğin iyisi, düzgün görünümü olanıdır Olgunlaşmış çilek yenilmelidir Olgunlaşmamış çileğin aroması azdır ve serttir Çileğin güneşte az duranı makbuldür Portakal: Kabuğu ince ve parlak olanı tercih edilmelidir
|
|
|
|