![]() |
Kızartma Yağlarını Tekrar Kullanmayın |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızartma Yağlarını Tekrar KullanmayınKızartma yağlarını tekrar kullanmayın Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() Yağmur, kızartmalarda aynı yağın birden fazla kullanımının bazı sağlık sorunları doğurabileceğini belirtti ![]() ![]() ![]() ![]() Yağın, ilk kullanımından sonra oksidasyon denilen değişimin kendi içinde devam ettiğini ifade eden Yağmur, "Dolayısıyla değişen yapı, ortaya çıkan toksik maddelerin miktarını artırır ![]() ![]() ![]() Yağmur, bekleme süresinde ortaya çıkan toksik maddelerin kanserojen etkiye sahip olabileceğini belirtti ve bu yağların kullanımıyla yiyeceklere geçen bu özelliklerin tüketim sırasında ise vücuda alındığını söyledi ![]() Yağdaki toksiklerin vücutta hücre ve DNA yapısına etki edebileceğinin altını çizen Yağmur, "İkinci kez kullanılan kızartma yağının kimyasal yapısı bozulur ve toksikler kanserojen maddelerin oluşumu hızlanır ![]() ![]() Yağı az kullanın Yağmur, yağın kızartmada bir kez kullanımının dışında az kullanılmasının da önem taşıdığına işaret etti ![]() Yağmur, "Kızartma yapımı sırasında tavaya gereğinden fazla yağ konuyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|