![]() |
Makarnanın Vücuda Yararları Faydaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Makarnanın Vücuda Yararları FaydalarıMakarnanın Vucüda Yararları Faydaları Uzmanlar, makarnanın vitamin ve mineral bakımından çok zengin ve yararlı bir besin kaynağı olduğunu belirtiyor ![]() Makarna A, B1, B2 vitaminleri ile demir, kalsiyum, fosfor, potasyum ve protein yönünden çok zengin bir gıda ![]() ![]() ![]() Makarna, kompleks karbonhidratlar grubunda yer alıyor ve metabolizmada çabucak parçalanarak, hemen enerjiye dönüşüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Makarnanın Vücuda Yararları Faydaları |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Makarnanın Vücuda Yararları FaydalarıMakarnanın faydaları En zengin lokanta sofralarından tutun da gariban sofralarına kadar her mutfakta yerini alan, üniversite öğrencilerinin milli yemeği sayılan makarna her ne kadar sadece hamur yiyeceği sanılsa da hiç bilmediğimiz faydaları var ![]() ![]() ![]() ![]() Durum buğdayından elde edilen irmiğin, su ve bazı zenginleştirici maddeler ile karıştırılması ve istenilen biçimler verilip kurutulması suretiyle elde edilen makarnanın, vücut için gerekli vitamin ve mineraller bakımından çok zengin bir besin ![]() Makarna buğdaydan yapılan gıda ürünleri içerisinde, üretim miktarı ve beslenmedeki önemi bakımından ekmekten sonra ikinci sırada bulunuyor ![]() Kaliteli kuru bir makarnanın rengi altın gibi bir renkte olmalı ve kırıldığı zaman kuru, net bir ses çıkarmalıdır ![]() Vitamin ve mineraller bakımından çok zengin ve çok yararlı bir besin kaynağıdır ![]() Makarna A, B1, B2 vitaminleri, demir, kalsiyum, fosfor, potasyum ve protein yönünden de çok zengindir ![]() Yağsızdır ![]() Makarnada bulunan kompleks karbonhidratlar kana yavaş karıştığı için tok tutar, Metabolizmada, hemen enerjiye dönüşür ![]() Makarna, acil enerji ihtiyacı duyan, bir karşılaşmaya ya da gösteriye hazırlanan sporcular, sanatçılar, yani fiziksel güç gerektiren işlerle uğraşan herkes için temel bir besindir ![]() Makarna hem çok doyurucudur, hem de vücut için gerekli tüm vitamin ve mineralleri içerir ![]() Makarna sanılanın aksine şişmanlatmaz ![]() Şeker ve kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır ![]() Makarnanın sağlık yönünden faydaları yanında, ekonomik yönden de ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan bir gıda ürünüdür ![]() Türk mutfağında sos kültürünün olmaması, pişirme konusunda yeterli bilgi sahibi olunmaması, üretimde çeşitliliğin yeni başlaması ve besleyici değerinin yeterince anlatılmamış olması, diğer ülkelere oranla daha az makarna tüketmemize neden oluyor ![]() İtalya´da kişi başına yıllık 30 kilo olan makarna tüketimi, Türkiye´de sadece 6 kilo ![]() Yıllık 10 milyon ton olan dünya makarna üretiminin ise 566 bin tonunun Türkiye tarafından üretildiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: İtalya yıllık 3 milyon ton üretimle dünya makarna üretiminin yüzde 32´sini tek başına karşılıyor ![]() ![]() Markarna kıyma, peynir, sebze, mantar gibi birçok yiyecekle birlikte de hazırlanabilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|