![]() |
Eti Yerken Daha Faydalı Hale Getirmek İçin Ne Yapmalı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eti Yerken Daha Faydalı Hale Getirmek İçin Ne YapmalıEti yerken daha faydalı hale getirmek için ne yapmalı Bayramda tüketilen etin sadece posa olmaması, içindeki demirden maksimum fayda sağlanması için uzmanlar öneriyor: “Kavurmanın yanında bol yeşil salata yemeyi ihmal etmeyin ![]() Kırmızı ette fazla miktarda demir bulunduğunu belirten Diyetisyen İpek Konuralp, C vitamininin demirin biyoyararlılığını artırdığını söyledi, demirden maksimum faydalanabilmek için etin bol yeşil salata ile tüketilmesini önerdi ![]() Etin zor sindirildiğini hatırlatan Konuralp, gereğinden fazla et tüketilmesinin sindirim sorunlarını beraberinde getireceğinin altını çizdi, mide-bağırsak rahatsızlığı yaşamamak için şunları önerdi: “Etin aşırı tüketimi sindirimi güçleştirecek hatta kabızlığa neden olacaktır ![]() ![]() ![]() KALBİNİZ İÇİN KAVURMA YERİNE HAŞLAMAYI TERCİH EDİN İçeriğinde doymamış yağlar bulunduran etin pişirme teknikleri de son derece önemli ![]() ![]() ![]() ![]() Pişirmede dikkat edilecek bir diğer nokta da etin ateşle direkt temas etmemesi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|