|  | Fetih 1453 Filminde Fatihi Oynayan Kim |  | 
|  11-04-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Fetih 1453 Filminde Fatihi Oynayan KimTiyatrocu Devrim Evin, 17 Şubat'ta ilk kez beyaz perdede boy gösterecek  "Kim bu adam?" diye merak edilen Evin "Bu rolü tanınmadığım için aldım" diyor   Çekimleri üç yıl süren, 17 milyon dolarlık bütçesiyle Türk sinemasının en pahalı filmi olarak lanse edilen 'Fetih 1453'ün başrol oyuncusu Devrim Evin; "Piyasada bilinmeyen, harcanmamış, temiz bir yüz olduğum için Fatih Sultan Mehmet rolüne ben seçildim" dedi  "Kim bu adam?" diye merak edilen 33 yaşındaki Evin, hakkında bilinmeyenleri Yeni Aktüel'den Neslihan Perker'e anlattı     FATİH AKSOY'U ETKİLEDİM Hacettepe Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde okudum  Tiyatro sevdalısı olduğum için kariyerimi tiyatro oyunculuğu üzerine inşa etmeyi tercih ettim  10 yıl boyunca toplam 26 oyunda rol aldım   Kerkük katliamını anlatan bir filmde oynamak için İstanbul'a görüşmeye geldiğim gün, Cihangir'de 'Fetih 1453'ün cast çalışmasını yapan kişilerle karşılaştım     Ertesi gün firmaya gittim  Bana bir tekst verildi, Faruk Bey'in (Aksoy) ne istediği söylendi  Heyecanla çalıştım; teksti okuduğumda Fatih Bey'in etkilendiğini hissettim  Ben piyasada bilinmeyen bir adamdım  Harcanmamış temiz bir yüzdüm   50 KİTAPTAN YARARLANDIM Bizim gibi akademik bir disiplinden gelen profesyonel aktörler, hangi rol olursa olsun ayırt etmeden çalışır ve rolle ilgili tüm kaynaklardan yararlanır  Fatih ve fetih üzerine, kütüphanemde 50'ye yakın kitap var  Yurt dışından getirttiğim kitaplardan yararlandım  Osmanlı, Bizans ve dünyada o dönem nelerin yaşandığını inceledim   Çocukluğumdan beri at biniyorum ama rolüm için ciddi bir eğitim aldım Filmde, at üstünde ok attığım sahneler var  İstanbul'da üç aylık kılıç ve at eğitimi ile role hazır hale geldim  Ben hep, "İstanbul'a gidersem, orayı fethetmeye giderim" derdim! DEVRİM EVİN KİMDİR? 11 Aralık 1978'de Adıyaman'da dünyaya geldi   Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümü'nden birincilikle mezun oldu   2003 yılında Eskişehir Şehir Tiyatroları'na, 2005'te ise Adana Devlet Tiyatrosu'na girdi   2007 yılından itibaren, merkezi Danimarka'da olan 22 ülkeden, 33 oyuncunun katıldığı uluslararası bir organizasyonda; Türkiye'yi temsil ederek iki oyunda rol almayı başardı   | 
|   | 
|  | 
|  |