![]() |
Arkadaş Öyküsü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arkadaş ÖyküsüSavaşın en kanlı günlerinden biriydi ![]() ![]() ![]() Asker teğmenine koştu hemen: - Komutanım, bir koşu arkadaşımı alıp geleyim mi? 'Delirdin mi?' der gibi baktı teğmen ![]() ![]() ![]() ? Gitmeye değmez oğlum, arkadaşın delik deşik olmuş ![]() ![]() Ama asker o kadar ısrar etti ki, teğmen izin vermek zorunda kaldı ![]() - Peki, dene bakalım! Asker yoğun ateş altında fırladı siperden ve mucize eseri, arkadaşının yanına kadar gitti, yaralı arkadaşını sırtlandığı gibi taşıdı ![]() ![]() Teğmen koşup yaralıya bir göz attı ve nefes nefese bir kenara yıkılmış askere döndü:·- Sana hayatını tehlikeye atmaya değmez, dememiş miydim? Bu zaten ölmüş ![]() ![]() ![]() - Değdi Komutanım, değdi! dedi asker ![]() - Nasıl değdi, arkadaşın zaten ölmüş, görmüyor musun? - Gene de değdi komutanım, çünkü yanına vardığımda henüz yaşıyordu ![]() ![]() ![]() Ve onun son sözlerini duymak, dünyalara bedeldi benim için ![]() ![]() ![]() Ve, hıçkırarak, arkadaşının son sözlerini tekrarladı: 'Geleceğini biliyordum!' GELECEĞİNİ BİLİYORDUM! Kalbimizde 'arkadaşlık' denilen bir mucize var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sizi dinlerler ve kalplerini açmaya hazırdırlar ![]() Bugün arkadaşlarınıza, onlarla ne kadar ilgilendiğinizi gösterin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|