![]() |
Flüt Çalan Çocuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Flüt Çalan ÇocukFlüt Çalan Çocuk Aydede gökyüzünde keyifle dolaşırken, birden bire kulakları sağır eden bir ses duydu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aydede, yavru bir tavşanın yanına yaklaştı ve "Hey arkadaş neler oluyor böyle" diye sordu ![]() Yavru tavşan bir yandan kaçarken, bir yandan da bağırarak, "Duymuyor musun Aydede, küçük bir çocuk, ormanda flüt çalıyor ![]() ![]() ![]() Aydede, elleri kulaklarında, çocuğun olduğu yere yaklaştı Bir de ne görsün? Küçük bir çocuk, elinde flüt, var gücüyle üflüyor ![]() Aydede sonunda daha fazla dayanamayıp çocuğun yanına yaklaştı ve "Merhaba" dedi ![]() Çocuk Aydede'yi görünce önce sevindi fakat sevinci fazla uzun sürmedi, üzüntüyle cevap verdi, "Merhaba Aydede" dedi ![]() Aydede, "Neden böyle üzgünsün?" diye sordu ![]() Çocuk elindeki flütü göstererek, "Dedem bana flüt verdi ama çalamıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuk gerçekten de çok üzgün görünüyordu ![]() Aydede, "Peki, biraz daha yavaş çalamaz mısın?" diye sordu ![]() Çocuk, "Ama Aydede, hep aynı ses çıkıyor, farklı ses çıkmayınca ben de kızıp daha hızlı üflüyorum" dedi ![]() Aydede, "Bak" dedi çocuğa, "benim bir fikrim var ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuk sevinçle kabul etti, Aydede çocuğu kayalık tepesine ***ürdü ve, "Sen çalmaya başla ben gidip anne ve babana haber vereyim" dedi ve oradan ayrıldı ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuğun dedesi, "Böyle olacağını bilseydim almazdım o flütü" dedi ![]() Aydede hepsine, "Sakin olun, her işin bir acemiliği vardır, o da yanlış çala çala öğrenecek doğrusunu" dedi ve geri dönüp, çocuğu uzaktan izlemeye başladı ![]() Bütün kaya ve taş parçaları kulaklarını kapamış, çocuğun çıkardığı seslerden titriyorlardı ![]() Sonunda çocuk yoruldu ve üzüntüyle flütü yanına koydu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuk, "Sonunda başardım" dedi kendi kendine ![]() Tüm orman halkı çocuğu alkışlamaya başladılar ![]() ![]() Aydede de çocuğun yanına gelerek onu alkışladı, "Demek ki" dedi, "sakin olursan, yavaş olursan, denemekten ve çalışmaktan yılmazsan başarabiliyormuşsun" dedi ![]() Çocuk aydede"nin boynuna sarıldı ve onu yanaklarından öptü ![]() Aydede, "Hadi atla sırtıma seni biraz gezdireyim" dedi ![]() Çocuk sevinçle Aydede'nin sırtına atladı ![]() ![]() Aydede çocuğu evine ***ürdü, yavaşça yatağına yatırdı ve kulağına, "Aferin sana, sen güçlü ve sabırlı bir çocuksun" dedi ve sonra tekrar gökyüzüne yükseldi ![]() Çocuk rüyasında kendisini bulutların üzerinde flüt çalarken gördü ![]() |
![]() |
![]() |
|