![]() |
Alman Pastası.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Alman Pastası.. Alman Pastası ![]() ![]() ![]() Malzemeler Pandispanya için 2 adet yumurta 3/4 çay bardağı margarin 1 çay bardağı yoğurt 3 çay bardağı un 1,5 çay bardağı şeker 1/2 paket kabartmatozu Kreması için 1 adet yumurta sarısı 50 gram margarin 4 çay bardağı süt 3 tepeleme yemek kaşığı un 1 çay bardağı şeker 2 paket vanilya Süslemek için pudra şekeri Hazırlanışı Yumurta ile şeker köpürene kadar çırpılır ![]() Yoğurt ve eritilmiş yağ ilave edilir ![]() Kabartma tozu ve un konulup karıştırılır ![]() 190 dereceye ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir ![]() Bu arada bir tencerede yumurta sarısı, süt, un, şeker muhallebi kıvamına gelinceye kadar mikserle çırparak pişirilir ![]() Kıvam alınca ocak kapatılıp vanilya ve margarin ilave edilir ![]() Margarin eriyene kadar çırpmaya devam edilir ![]() Fırından çıkartılan hafif ılıklaşmış pandispanya kalıptan çıkartıp bir ip yardımıyla ortadan ikiye kesilir ![]() Kremanın tamamı iki pandispanya parçasının arasında kalacak şekilde sürülür ![]() Krema soğuduktan sonra dolaba konulur ![]() Servis yapmadan üzerine pudra şekeri elenir ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|