Alman Pastası.. |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Alman Pastası.. Alman Pastası ![]() Malzemeler Pandispanya için 2 adet yumurta 3/4 çay bardağı margarin 1 çay bardağı yoğurt 3 çay bardağı un 1,5 çay bardağı şeker 1/2 paket kabartmatozu Kreması için 1 adet yumurta sarısı 50 gram margarin 4 çay bardağı süt 3 tepeleme yemek kaşığı un 1 çay bardağı şeker 2 paket vanilya Süslemek için pudra şekeri Hazırlanışı Yumurta ile şeker köpürene kadar çırpılır Yoğurt ve eritilmiş yağ ilave edilir Kabartma tozu ve un konulup karıştırılır 190 dereceye ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir Bu arada bir tencerede yumurta sarısı, süt, un, şeker muhallebi kıvamına gelinceye kadar mikserle çırparak pişirilir Kıvam alınca ocak kapatılıp vanilya ve margarin ilave edilir Margarin eriyene kadar çırpmaya devam edilir Fırından çıkartılan hafif ılıklaşmış pandispanya kalıptan çıkartıp bir ip yardımıyla ortadan ikiye kesilir Kremanın tamamı iki pandispanya parçasının arasında kalacak şekilde sürülür Krema soğuduktan sonra dolaba konulur Servis yapmadan üzerine pudra şekeri elenir
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|