![]() |
Panik Atak Hakkında İlginç Çarpıcı Bilgiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Panik Atak Hakkında İlginç Çarpıcı BilgilerPanik atak hakkında ilginç çarpıcı bilgiler Giderek artan panik atak hastalığı konusunda tıp dünyası bir kara kutuyu daha açtı: Bir zamanların çapkın adamlarının, bugün panik atak vakaları ![]() ![]() ![]() ![]() Aldatma panik atağı tetikleyen bir durum mudur? Klinik deneyimlerimiz bu sonucu doğruladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ailesinin dağılmasından korktuğu halde eşini aldatan erkeklerde, hayatlarının olmadık bir döneminde panik atak gözleniyor ![]() ![]() Öte yandan, aldatılmayı düşünmek bile bazen bilinçaltında panik atağa yol açabiliyor ![]() ![]() Kadınlar dikkat! Aldatan kadınlarda da panik atak gözleniyor mu? Bu konuda kadın erkek ayrımı yapmak istemiyorum ![]() ![]() ![]() Hastalıkta kadınlarında kişilik ve karakter yapısı yine çok önemli ![]() ![]() Panik atağın 'geliyorum' diyen sinyalleri var mı? Sık sık nefes darlığı hissetme, çarpıntı, el titremesi ilk belirtiler arasındadır ![]() ![]() Sigarayı aniden bırakan kişilerin bedensel anlamda aşırı tepkiler vermeleri de panik atak göstergesi olabilir ![]() ![]() ![]() Heyecanlı kişilerde de aynı risk vardır ![]() ![]() Yüksek kaygı tetikliyor Panik atak Büyükşehir veya elit kesim hastalığı mıdır? Modern yaşamda yaşam standartları yüksek, hayatı seven, hastalanırsa kaybedecek şeyleri çok olan kişilerde bu hastalığa daha sık rastlanır ![]() ![]() ![]() Hastalık kişinin hayattan beklentisi derecesinde kişiyi etkiler ![]() ![]() Bunları kaybetmekten korkan kişilerde kaygı daha yüksek olur ![]() ![]() Panik atak insanların birbirlerine söylemeleriyle yayılan moda bir hastalık mıdır? Kişiler "Depresyondayım" demek yerine "Panik atak oldum" demeyi tercih ediyor ![]() ![]() ![]() Hastalık sosyal yaşamı da çok fazla etkilemediğinden diğer kişilerce pozitif algılanabiliyor ![]() Modern hayatın hızlı yaşamı bu hastalığı daha kabul edilebilir görüyor ![]() ![]() Sabah |
![]() |
![]() |
|