![]() |
Peru Tatil Rehberi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peru Tatil RehberiPeru Tatil Rehberi NÜFUSU: 27 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BAŞKENTİ: Lima BAŞLICA ŞEHİRLER: Arequipa, Trujillo, İquitos, Cuzco ve Huancayo İKLİM: Doğuda tropikal, batıda kuru çöl iklimi hakimdir, Andlarda ılımandan çok soğuğa iklim değişikliği görülür ![]() İDARİ ŞEKLİ: Başkanlık Tipi Cumhuriyet DİN: Peru halkının yaklaşık % 90 ı katoliktir ![]() ![]() ![]() DİL: İspanyolca (resmi), Quechua yerli dili (resmi), Aymara COĞRAFİKONUM: Güney Amerikanın batısında, Kuzey Pasifik Okyanusu kıyısında, Şili ile Ekvator arasında yer alır ![]() Lima: Lima, bir Güney Amerika ülkesi olan Perunun başkentidir ![]() ![]() ![]() Limadaki İlginç yerlerden birisi San Francisco manastırı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lima Ulusal Müzesinde, İnka öncesi ve sonrası tüm Peru uygarlıklarını görmek mümkün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peruyu gezerek nasıl bütün Güney Amerikayı gezmiş gibi oluyorsanız, And Dağlarında yaptığınız bir tren yolculuğuyla da tüm Peru tecrübesini yaşamış gibi hissediyorsunuz ![]() PARA BİRİMİ: Nuevo sol (PEN) SAAT FARKI: 7 saat geri ŞEHİR İÇİ ULAŞIM : Yagışsız bir mevsim olması sebebiyle yüksek sezon olarak kabul edilen Temmuz-Ekim arası donemde uçaklarda yer bulmanın güçtür ![]() ![]() ![]() TELEFON: Ulke kodu : 977 Katmandu Tribhuv ![]() Polis : 122 Turist Ofisi : 392 20 36 Ambulans : 122 Cep telefonları calışmaktadır ![]() YEME & İÇME: Peru mutfağı tam anlamıyla çok yönlü olarak kabul edilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tipik yemekleri şunlardır ![]() Ceviche (taze çiğ balık veya deniz ürünlerinden bir yemek ![]() ![]() Anticucho (şişte ızgara sığır kalbi) Arroz con Pollo (tavuklu pilav) ve Arroz con Pato (ördekli pilav) Ají de gallina (hafif acılı, kremli Chili-soslu tavuk eti) Rocoto Relleno (sığır eti ile doldurulumuş paprika biberi) Estofado ( et, patates, mısır ve havuç ile yapılan acı peynir-paprika soslu güveç ![]() Papa a la huancaina (acılı peynir soslu patates dilimleri) Carapulcra (kurutulmuş patates ve etten güveç) Albondigas (et topları) Pachamanca (Quechua „güveç“, toprak güveçte hazırlanmış et ve sebze) Chicharrón de Chancho (kalın yağ derisi olan kavrulmuş domuz eti) Lomo Saltado (soğan ve paprika ile kızartılmış sığır dilimleri ) Chupe de Camarones (karides, patates ve sebzeli çorba) Sopa a la Criolla (ülkeye özgü et parçalı makarna çorbası) Tacacho (domuz yağı ve haşlanmış muzdan yapılmış köfte) Choclo con queso (haşlanmış, peynirli mısır koçanı) Cuy Chactado (kızartılmış hintdomuzu) Perunun en ünlü alkollü içkisi Pisco bir brendi olup, Pisco Sour ve Perú Libre gibi kokteyllerin ana malzemesidir ![]() ![]() ALIŞVERİŞ: Peru tüm G ![]() ![]() ![]() ![]() EĞLENCE : Peruyu gezerek nasıl bütün Güney Amerikayı gezmiş gibi oluyorsunuz ![]() ![]() Nostaljik gezilerin en önemli duraklarından biri olan Peruda uygarlıkları inceleyebilir, arkeoloji ve antropoloji müzelerini gezebilir ya da tercihinizi heyecandan yana kullanıp Yağmur Ormanlarına gidebilirsiniz ![]() ![]() Bir coğrafya olarak Perudan bahsetmek çok cazip olmasa da beni yıllardır büyüleyen, henüz bir kaç yüzyıl önceki kıyım nedeniyle şimdi soyu tükenme noktasında olan Inkalara ve kültürlerine yakın olmak, yemeklerini tatmak, ancak günümüz teknolojileriyle akıl edilebilecek uygulamalarına şaşırarak tanıklık etmek, Cusconun kısa sürede ciğerlerinizi tüketen havasına uyum sağlamak üzere tadından hiç hoşlanmayacağınız fakat kültürünüze ait olmadığı için ilginç bulup deneyeceğiniz coca bitkisini çiğnemek, flütlerden çıkan yakıcı Inka ezgilerine, And Dağlarının eteklerindeki etnik doğal hayata ve en önemlisi de esrarengiz Inka Yoluna tanıklık etmek üzere bu toprakları keşfetmenizi öneriyorum ![]() |
![]() |
![]() |
|