11-04-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Batman: Arkham Asylum
Batman: Arkham Asylum

KATEGORİ : Aksiyon, TPS
ÜRETİCİ FİRMA : Rocksteady Studios
YAYINCI FİRMA : Eidos Interactive
OYUNUN SİTESİ : www batmanarkhamasylum com
HANGİ OYUNA BENZİYOR? : Splinter Cell, Spiderman, Thief 3
SİSTEM GEREKSİNİMLERİ : Pentium D 3 GHZ, XP için 1 GB Vista için 2 GB RAM, NVidia 7900 GT Ekran Kartı
YAZAR : Onur TUFAN
Boyutuna göre oldukça kısa süren Batman: Arkham Asylum demosunu oynadım ve bitirdim Eminim birçoğunuz da böyle yapmışsınızdır, ancak demonun dosya boyutu yüzünden demoyu indiremeyenler için oyun hakkındaki ilk izlenimlerimi paylaşmak istiyorum
Eidosun Batman: Arkham Asylum oyununun PC çıkış tarihini ertelemesi haberi, birçok PC sahibini sarstı bunu biliyorum ancak, demoyu oynayanlar Eidos'a daha da sinirlenmişlerdir, çünkü demo oyunun en heyecanlı yerinde biterek bizleri daha da sabırsız bir hale sürüklüyor Öncelikle izledikleri bu politikadan dolayı Eidos'u kutluyorum(!) Gelelim oyunun demosuyla ilgili anlatacaklarımıza
Demo oyunun ilk 15-20 dakikasını içeriyor Batman Joker'i Arkham Asylum'a getiriyor ancak sonradan anlıyoruz ki, bu Batman için kurulmuş bir tuzak ve Joker bizi bu tuzağa çekmek için neredeyse hiç direnmeden teslim olmuş Jokerin güvenlik görevlilerinden kurtulmasıyla maceramızda başlamış oluyor Oyunla ilgili ilk gözlemimizse Batman'in dövüş kombinasyonu Batman, Spiderman ya da İran Prensi kadar iyi dövüşemiyor, ancak dövüşürken yapılan hareketlerin mantık sınırları çerçevesinde olduğunu görüyoruz Yani yerden 3 metre havalanamıyoruz ya da Wolverine gibi 30 metre ötedeki düşmanımızın üstüne sıçrayamıyoruz Ancak dövüşürken kullandığımız tuşların sayısının az olması da, dövüş zevkimizi bir nebze olsun azaltmıyor değil Oyun daha çok gizlilik üzerine kurulu olduğundan ve Batman'in normal bir insan gibi dövüşmesini istediklerinden dolayı yapımcılar böyle bir iş ortaya koymuş olabilirler
Gelen düşmanlarımızı dövdükten sonra yolumuzda ilerlemeye devam ediyoruz, bir kaç serserinin daha işini görüyoruz ve ardından bir başka özelliğimiz bizlere sunuluyor Batman'in teknolojik elbisesinin son nimeti olan bu özellik mekanı değişik bir şekilde görmemizi sağlıyor Bu özelliği Türkçe'ye dedektif modu diye çevirebiliriz Bu moddayken mekanda ki bütün insanları termal kamera kalitesinde görebiliyor, ayrıca nerelerden gidebileceğimizi de anlayabiliyoruz Bunu düz yol olarak algılamayın Batman'in meşhur halatlı tabancasıyla yeri geldiğinde Spidermancilik yaparak düşmanımızın arkasına gizlice sızıyor ve onu avlıyoruz Oyun boyunca bu moda sık sık iş düşecekmiş gibi duruyor
Oyunun grafikleri de gerçekten bahsedildiği gibi olmuş Karakterlerin yüz ve oyundaki çevre detayları büyüleyici Buna rağmen dövüşler esnasında bazen Batmanin pelerininin düşmanların içinden geçtiğini gördüm Ayrıca dövüş esnasında ağır çekime giren kamera da bazı açı sorunları meydana geliyor, ancak bunlar düzeltilebilir ve fazla göze batmayan sorunlar
Doğrusu oyunun demosunu oynamadan önce Batman Arkham Asyluma karşı içimde bir şüphe vardı ancak oyunu oynadıktan sonra bu şüphelerim ortadan kalktı Demoyu bitirdikten sonra gösterilen video ise gerçek bir şov diyebilirim Oyun da Batmanle yapabileceğimiz hareketleri gözler önüne seriyor Şimdilik bu kadar arkadaşlar, artık bizlere demoyu birkaç kez daha bitirip ardından oyunun ful versiyonunu beklemekten başka bir şey kalmıyor
|
|
|