Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
asrın, hakan, operasyonu, türk

Asrın Operasyonu Hakan Türk

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Asrın Operasyonu Hakan Türk

KİTABIN YAZARI Hakan TÜRK YAYIN EVİ VE ADRESİ Atlantik Basın Yayınevi BASIM TARİHİ 1999 KİTABIN / YAYIM MAKSADI Abdullah Öcalanın Türkiye İçinde ve Dünyanın Birçok Ülkesindeki Politikacı, İşadamı Ve Değişik Meslek Gruplarına Mensup Kişilerle İlişkileri ve TCnin Kendini Savunmak İçin TSK, MİT ve Diğer Kuruluşlarının Görevlerini En İyi Şekilde Yapabilmekte Olduklarını AnlatmakKİTABIN ÖZETİ :Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak sahip olduğumuz topraklar stratejik öneminin yanısıra doğal güzellikler bakımından da ehemmiyet arzetmekte ve tabii olarak bilhassa komşu ülkelerin dikkatini çekmektedir Sıcak harpler döneminin kapanmış olduğu çağımızda, dünya ülkeleri artık soğuk savaş metotlarını kullanarak gayelerine ulaşma yolunu seçmektedirler Güzel ülkemizin de üzerinde çok yoğun bir soğuk harp karmaşası söz konusudur Ülkemiz üzerinde gizli düşmanlar çok yoğun istihbarat faaliyetleri yürütmektedirler Gizli emellerine ulaşabilmek maksadıyla, icap ettiği taktirde terör faaliyetlerine de illegal ve gizli bir şekilde destek vermektedirlerÜlkemiz üzerinde kaynatılmakta olan cadı kazanı her ne kadar tehlikeli ve karmaşık olsa da genç ve dinamik Türkiye Cumhuriyeti devletinin iç ve dışta ayakta kalmasını canları pahasına koruyacak ve idame ettirecek kahramanları vardır Bu kahramanlar başta Türkiye Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri, Milli İstihbarat Teşkilatı, Emniyet Teşkilatı İstihbarat birimleri ve takdire şayan diğer devlet birimleri personelidirSONUN BAŞLANGICI :EYLÜL 1998te yapılan son MGK toplantısında alınan gizli kararlar gereği değişen güvenlik konseptinin sonucu : Artık Türkiye PKK örgütüne destek veren ve Abdullah ÖCALANI barındıran Suriyeye karşı ilk kez rest çekerek “güç gösterisi” politikasına girmiştirKara Kuvvetleri Komutanı OrgAtilla Ateş, Hatayın Reyhanlı İlçesinde halka hitaben yaptığı konuşmada PKK terör örgütüne destek veren Suriyeyi uyarmıştırCumhurbaşkanımız Sayın Süleyman DEMİREL; TBMMde yapmış olduğu konuşmada “Suriyeye karşı sabrımız taşmak üzeredir, mukabelede bulunma hakkımızı saklı tutuyoruz” Mesajını tüm dünyaya ilan etmiştir Bu kanlı terör örgütü lideri ve komuta grubunu topraklarında barındıran ve terör örgütü lideri ve komuta grubunu topraklarında barındıran ve aleni destekçisi olan Suriye hükümetine çok net, anlaşılır, haklı ve etkili nihai uyarı idi Gerilimin artmasından endişe duyan Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, arabuluculuk yapmak maksadıyla, Ankaraya gelerek temaslarda bulunmuş ama beklediği ilgiyi Türk Makamlarından bulamamıştırBaskınlar sonucu ÖCALANın Suriyeyi terkettiği tespit edilmiştirAbdullah ÖCALAN Moskova civarında barınırken, Türkiye tüm Avrupa ülkelerini sızma girişimine karşı resm olarak uyarmıştırKöşeye sıkışan ve ne yapacağını bilemez duruma gelen terörist başı Rus resmi makamlarından resmen sığınma ve iltica hakkı talep etti Rus makamlarınını, ÖCALANın talebine sıcak bakması, Türkiyenin kararlı ve çok sert tavrıyla karşılaşmasına sebep oldu Türkiye – Rusya ekonomik ilişkilerinin sarsılması durumunda Rusyanın ne kadar büyük bir zarara uğrayacağı, Türk ekonemisine ne denli bağımlı oldukları Rus yetkilileri tarafından bilinmekteydi Türkiye devletinin şimşeklerini üzerine çekmek Rusya için olabilecek en kötü durumlardan biridir Neticede terörist başının Rus topraklarında bulunması ve bunun Türkiye tarafından bilinmesi Rusyanın tamamen aleyhine idiAbdullah ÖCALAN farklı bir isim kullandığı pasaportu ile Roma yakınlarında bir hava limanında yakalandı ve kalp rahatsızlığı nedeniyle, kalmakta olduğu Regina Celia cezaevinden alınarak Palestirina kliniğine götürüldü Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı Abdullah ÖCALANın iadeis konusunda ilk resmi başvurusunda bulundu4 ŞUBAT 1999 günü 4 gün kadar ortadan kaybolmuş olan terörist başı muhtemelen bir telefon görüşmesiyle yerini belli etmiş MİT, CIAdan aldığı teknik destekle ÖCALANın Nairobideki Yunan elçiliği ikametgahında olduğunu tespit etmiş ve bilgi Ankaraya intikal etmiştirAnkarada devletin zirvesinde yapılan değerlendirmede ÖCALANın yakalanması için bir operasyon yapılması kararı alınmıştır15 ŞUBAT 1999 tarihinde Yunan Büyükelçisi Kenyalı yetkililerle görüştürten sonra Abdullah ÖCALANa Avrupaya gönderilmesi için Nairobi uluslararası havalimanında bir uçak hazırlandığını söylemiş, hatta kendisinden de bu uçakla yolculuk edeceğini taahhüt etmiştirYine de Abdullah ÖCALAN, dokunulmazlığı olan büyükelçinin otomobili ile gitmek istemiş, neticede beş araçlık konvoy Büyükelçilikten ayrılmış, hareket edilir edilmez tuhaflıklar başlamıştır Terörist başının üç polisle içinde bulunduğu araç hızla hareket etmiş ve konvoydan kopmuştur Bu esnada Abdullah ÖCALAN bir iğne ile uyutulmuş ve Türk Timinin beklediği özel uçağın kapısına kadar ilerlemiş ve uçağa teslim edilmiştirHaini taşıyan uçak 0349da Bandırmaya iniş yapmış ve kanlı terör örgütü PKKnın lideri Abdullah ÖCALAN İmralı Cezaevine nakledilmiştir Bu aşamada tarih 16 ŞUBAT 1999u göstermektedir TERÖRİST DEVLETLER :Teröris olarak nitelenen devletler; Küba, İran, Irak, Libya, Kuzey Kore, Sudan ve SuriyedirDÜNYANIN EN TEHLİKELİ TERÖR ÖRGÜTLERİ :Dünyanın çeşitli yerlerinde faaliyet gösteren terör örgütleri; Filistin Kurtuluş Cephesi (PLF), Halk Mücadele Cephesi (PSF), 15 Mayıs Örgütü, Abu Nidal Örgütü (ANO), ALEX BONCAYAO (ABB), Kızıl Ordu (RAF), Puka Intı (Sol Rojo, Kızıl Güneş), Halkın Mücahitleri Örgütü (MEK veya MKO), Yeni Halk Ordusu (NPA), Filistinin Kurtuluşu İçin Halk Cephesi-Özel Komutanlık (PFLP-SC), Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (PFLP), Filistin İslami Cihad (PU), Geçici İrlanda Cumhuriyetçi Ordusu (İRA), Tamil Ealem Kurtuluş Kaplanları (LTTE), Japon Kızıl Ordusu (Anti Emperyalist Tugay) (AIIB), Cihad Grubu, Kach ve Kahane Chaı, Demokratik Kamboçya Partisi (Kızıl Kmerler), Tupac Katari Gerilla Ordusu, Ulusal Kurtuluş Ordusu (Kolombiya), Kolombiya Devrimci Silahlı Kuvvetleri (FARC), Bask Özgürlük Hareketi (ETA), Manuel Rodrıguez Yurtsever Cephesi (FPMR), 17Güç, Morazanist Yurtsever Cephe (FPM), Silahlı İslam Grubu (GIA), Hamas (İslami Direniş Hareketi), El-Fetih, Hizbullah, Ermenistanın Kurtuluşu İçin Ermeni Gizli Ordusu (ASALA), Kürdistan İşçi Partisi (PKK), Devrimci Halk Kurtuluş Partisi / Cephesi (DHKP/C)den ibarettir Bunlardan son dördü Türkiye için tehdit oluşturmaktadırTERÖRLE MÜCADELE ŞEHİT VE YARALI VATANDAŞLARIMIZ :ASKERLER :4219 şehit, 9053 yaralı olmak üzere toplam 13272 kişi,DİĞER GÜVENLİK GÜÇLERİ :1387 şehit, 2216 yaralı olmak üzere toplam 3603 kişi,SİVİL VATANDAŞLAR :5316 ölü, 5903 yaralı olmak üzere toplam 11219 kişidirSUÇLAMALAR VE İFADELERİ :Terörist Başı Abdullah ÖCALAN 20 bin suçtan yargılanacaktır Bu suçlar; 08111984 tarihinde Şırnak Karageçit Köyünde 5i kadın, 4ü çocuk 9 vatandaşımızın ölümünden, 07081999 tarihinde Bitlis Ahlat Aşağıoluk Köyünde bir vatandaşımızını ölümüne kadar olanları kapsamaktadırAbdullah ÖCALANın verdiği sayfalar dolusu ifadelerin satır başlarına göz attığımızda kimin kiminle nasıl bir ilişkisi olduğunu görülebilir Özetle bunlar;35 bin kişinin ölümünden ben sorumluyum Bunu kabul ediyorum Şimdi bütün örgütte “kan dökmeyin” çağrısını yapıyorum Ben hata yaptımBaşlangıçta bağımsız kürdistan adıyla bir devlet hayali kuruyordum Ancak zaman içerisinde kürt halkına, Türk devleti tarafından tanınan haklarla bu fikrimi değiştirdimArtık Türk ve kürt halkının aynı sınırlar içerisnde, kardeşçe yaşayabileceğine inanıyorumKadınlara düşkünlüğümü herkes biliyor İnkar etmiyorum Bu benim zaafım PKKnın kurulduğu günden bu yana çok sayıda kadınla birlikte oldum Sayılarını hatırlamıyorumHADEP, PKK ile direkt bağlantılı bir parti HEP ve DEPte öyleydi Ben her zaman HADEP yöneticilerine TC yasalarını zorlamamalarını söyledimYunanistan makamları beni önce Kenyaya sonrada Güney Afrikaya götürme sözü verdi Kenyaya gittim Kenyada yakalanışım ise nasıl oldu hiç anlamadımHavaalanına doğru ilerliyorduk Sonra ne olduğunu bilmiyorum, hatırlamıyorum Gözlerimi açtığımda kendimi uçakta buldum Karşımda Türk güvenlik görevlileri vardıSONUÇ :A KİTABIN ANA FİKRİ :Kitap, Türkiyenin yıllardır en büyük sorunu olan ve ülkemizin güçlenmesini istemeyen veya bir biçimde Türkiyeden bazı menfaatler sağlama peşinde olan ülkelerin desteğiyle beslenen PKK terör örgütünün iç yüzünün detaylı bir biçimde ortaya serilmesi ana fikri temelinde şekillendirilmiştir Yazar, bu ana fikir çerçevesinden ayrılmadan uluslar arası terör kavramını açıklayarak belli başlı terör örgütlerini ve bunları destekleyen ülkeleri açıklamıştır Ayrıca ülkemizin bütün güvenlik birimlerinin koordineli bir biçimde asrın son büyük operasyonunu başarıyla gerçekleştirmişlerdir Bu türden operasyonlar için Türkiyenin her açıdan hazır ve donanımlı olduğu ön plana çıkan diğer bir önemli noktadırB KİTAP HAKKINDA GENEL DEĞERLENDİRME VE TEKLİFLER :Kitabın içeriğinin ülkemiz kamuoyu açısından yeni olan tarafı, Abdullah öcalanın yakalanmasını bütün detayları ile açıklaması ve PKKnın bağlantılı olduğu diğer kişi veya kurumların dış bağlantılarını ayrıntılı olarak ortaya koymasıdır Titiz ve dikkatli bir çalışma ve derinlemesine bir araştırmanın ürünü olan kitap konunun ilgilileri için önemli bir başvuru kaynağı olacaktır
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com