Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bakışlar, geçmişin, kitabının, mirasına, musiki, özeti

Geçmişin Musiki Mirasına Bakışlar Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Geçmişin Musiki Mirasına Bakışlar Kitabının Özeti

Geçmişin Musiki Mirasına Bakışlar

Bülent Aksoy, Avrupalı Gezginlerin Gözüyle Osmanlılarda Musıki, Sermüezzin Rifat Beyin Ferahnak Mevlevi Ayini kitapları ile Eugenia Popescu-Judetz ve Béla Bartóktan yaptığı çevirilerle müzikoloji çevrelerinin yakından tanıdığı bir isim Aksoyu kitapları dışında yıllardır Açık Radyoda sürdürdüğü programlarıyla Türk musıkisi tutkunları da izliyor

Bülent Aksoy, Geçmişin Musıki Mirasına Bakışlar isimli bu yeni kitabında yirmi yılı aşkın bir zamandır çeşitli sanat ve kültür dergilerinde yayımladığı deneme, makale ve incelemelerden bazılarını bir araya getiriyor

Kimi yazılarda deneme ile inceleme iç içe geçiyor Bunun belli bir sebebi var, o da, musıki mirasımıza, musıkimizin sorunlarına eğilirken her zaman musıkinin kendi iç sorunlarının teknik çerçevesi içinde kalamamamdır Yakın geçmişin dertleri musıkinin içindeki siyasetlerle, ideolojilerle iç içe geçmiştir bir kere Aynı türden dertler daha uzak geçmişe gidince bile bir noktada nüksedebiliyor Birtakım kemikleşip adeta resmîleşmiş yargılar hemen karşınıza çıkıyor Böylece, musıki ile ilgili konular musıkinin dışına sarkmaya başlıyor; buradaki yazılarda olduğu gibi
Bülent Aksoy

Yazar:Bülent Aksoy

Yayınevi:Pan Yayıncılık

Sayfa Sayısı:288

Etiket Fiyatı:16,00 YTL

Basım Tarihi:Temmuz 2008

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com