Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kasesi, kitabının, kutsal, vincinin, özeti

Da Vinci'nin Kutsal Kasesi Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bütün dünyada uzun bir süre en çok satanlar listesinde yer alan Da Vinci Şifresi ve Kutsal Kan Kutsal Kâse isimli kitaplar, batı medeniyetinin tamamen baştan yorumlanmasına yol açabilecek iddialarıyla büyük bir sansasyon yarattı İsa, Mecdelli Meryem, Merovenjler, Rahip Berenger sauniere, Kutsal Kâse, Süleymanın Gizli Hazinesi, Tpınak Şövalyeleri ve Siyon Tarikatı lideri Pierre Plantard hakkında yanıtlanmamış çok sayıda soru da bu kitaplarla ortaya çıktı

Son 2000 yılın en sarsıcı sırrı olarak sunulup, tüm dünyada yankı uyandıran iddialara göre; İsa, takipçilerinden olan Mecdelli Meryemle evlenmiş ve ondan bir kızı olmuştu

Çarmıha gerilerek idama mahkûm edilen İsa, bir şekilde bundan sağ kurtulmuş ve ailesiyle, Beytanyada ölümden dirilttiği kayınbiraderi Lazarus,baldızı Marta, muhtemelen akrabası olan Arametyalı Yusuf ile beraber Güney Fransadaki Rennes-le-Chateu bölgesine göç etmişti Bu bölgedeki bir Yahudi topluluğu onlara kucak açıp, koruma sağladı ve böylece Davutun soyundan gelenler olarak soylarını devam ettirdiler Ortaçağda ki Kutsal Kâse efsanesinin İsanın, Mecdelli Meryemden doğan çocuğu aracılığıyla Kral Davutun kan soyunu sembolize ettiği öne sürülmektedir Siyon Tarikatının amacının ise ileride kurulacak bir birleşmiş Avrupanın tahtına, İsanın kraliyet soyunun oturtulması olduğu söylenmektedir

·Süleyman Tapınağının altında Siyon Tarikatı neyi araştırıyordu?
·Hz İsanın mumyalanmış cesedi gerçekten bulundu mu?
·Kutsal Kâse neyi temsil ediyor? Pierre Plantard kimdir?
·Siyon Tarikatı ne zaman, kimler tarafından, neden kuruldu?
·Merovenj ailesi kimlerden oluşuyordu, sonu nasıl geldi?
·Mecdelli Meryem, İsayla evlenmiş ve Fransaya göç etmiş miydi?
·İsa çarmıhta gerçekten ölmüş olabilir miydi?

Yazar : Mehmet Sakioğlu

Yayınevi : Karakutu Yayınları

Sayfa Sayısı : 184

Etiket Fiyatı : 10,00 YTL

Basım Tarihi : Mayıs 2006

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com