![]() |
Saraydan Sürgüne Vahdettin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Saraydan Sürgüne VahdettinSaraydan Sürgüne Vahdettin Kitap Tavsiye Kitap, Osmanlı Saltanatı'nın en tartışmalı dönemlerinden birine ışık tutuyor ![]() Ayhan Buzun, “Saraydan Sürgüne Son Padişah Vahdettin'” Neden Kitapevinden çıktı ![]() ![]() ![]() Tarih en belirsiz olanıdır, çünkü her gün yeniden yazılır ![]() ![]() ![]() Tarihin tartışmalı padişahlarından biri olan Sultan Vahdettin, kendi döneminde vaziyeti kurtarmanın, durumu idare etmenin ve saltanatı korumanın; devlet yönetiminin temelini teşkil ettiğini, elinden gelen her şeyi yaptığını şu sözleri ile ifade ediyor; “Karşınızda köklerinden koparılmış, bir girdapla sahile fırlatılıp atılmış bir kazazede var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mütareke yıllarında ortaya çıkan bütün facialara ve olaylara karşı kalkan olamadım ama para-toner vazifesi gördüm ve öyle zannediyorum ki, bütün musibetleri de üzerime çektim ![]() ![]() Saraydan Sürgüne Son Padişah Vahdettin, Osmanlı Saltanatının en tartışmalı dönemlerinden birine ışık tutacak ![]() SARAYDAN SÜRGÜNE SON PADİŞAH VAHDETTİN AYHAN BUZ NEDEN KİTAP |
![]() |
![]() |
|