Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
saraydan, sürgüne, vahdettin

Saraydan Sürgüne Vahdettin

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kitap Tavsiye

Kitap, Osmanlı Saltanatı'nın en tartışmalı dönemlerinden birine ışık tutuyor

Ayhan Buzun, “Saraydan Sürgüne Son Padişah Vahdettin'” Neden Kitapevinden çıktı Kitap Ayhan Buzun, “Saraydan Sürgüne Son Padişah Vahdettin'” yayınlanan 6 kitabı

Tarih en belirsiz olanıdır, çünkü her gün yeniden yazılır Her siyasi mücadelenin tarafları, ''tarihi'' kendi haklılıklarını, rakiplerinin tarihin genel gidişine göre ''sapkınlığını'' kanıtlamak için yeniden yazmaya çabalarlar Bu çaba, bir hegemonya projesinin desteklenmesine, bir diğerinin de zemininin çürütülmesine hizmet eder

Tarihin tartışmalı padişahlarından biri olan Sultan Vahdettin, kendi döneminde vaziyeti kurtarmanın, durumu idare etmenin ve saltanatı korumanın; devlet yönetiminin temelini teşkil ettiğini, elinden gelen her şeyi yaptığını şu sözleri ile ifade ediyor;

“Karşınızda köklerinden koparılmış, bir girdapla sahile fırlatılıp atılmış bir kazazede var Ben bu kargaşa içerisinde önümde daha ne kadar yol kaldığından habersizim ve bu işin neticesini de sadece Allah biliyor Ne yapabiliriz ki? Kader, bu konuda düşündüğümden farklı bir yol çizdi Ben, dindar bir insanım Vazifemi çok karmaşık bir dönemde, bir insanın yapabileceği en iyi biçimde tamamladığıma bütün yüreğimle ve katiyetle inanıyorum

Mütareke yıllarında ortaya çıkan bütün facialara ve olaylara karşı kalkan olamadım ama para-toner vazifesi gördüm ve öyle zannediyorum ki, bütün musibetleri de üzerime çektim Kendimi feda ederek vatanı kurtarmaya çalıştım Ama gelin görün ki, bugün yaşayan kurban benim; daha doğrusu fedakarlığın kurbanı!”

Saraydan Sürgüne Son Padişah Vahdettin, Osmanlı Saltanatının en tartışmalı dönemlerinden birine ışık tutacak

SARAYDAN SÜRGÜNE SON PADİŞAH VAHDETTİN

AYHAN BUZ

NEDEN KİTAP

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com