Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aşkları, dahiler, kitabının, özeti

Dahiler Ve Aşkları Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dahiler Ve Aşkları Kitabının Özeti

Dahiler ve Aşkları

Dâhiler ve Aşkları: sanat, edebiyat, bilim ve düşün tarihinin önde gelen dâhilerinin yaladığı arkları, eserleri paralelinde ortaya koyan, ansiklopedik ölçekte bir biyografi kitabı Gerek ülkemizde, gerekse dünyada -toplam olarak- bu kapsamda oluşturulmuş nadir eserlerden biri olma özelliği de taşıyan bu önemli kitap; içinde yer alan dâhilere, yaptıkları çalışmalar ve ilgi alanları acısından, oldukça yakın değerli yazar ve şairlerimizin yoğun çabalarıyla ortaya çıktı Kitapta yer alan dâhiler:

Louis Aragon Charles l'ieıre Baudelaire Ludwig van Beethoven, Yahya Kemal Beyatlı, Rerloll Brecht Charles Bukowski, Charlie Chaplin, Frederic h'rançoıs Chopın, Salvador Dali, Dantc Alighieri, Fyodor Mihailoviç Dosltıyevski, Albert Einstein, Fıjnığ" Ferruhzad Chc Gucvara, Johann Voltgang von Goethe, Vinccııt van Gcıgh, Nâzım Hikmet, Victor Hugo, Frarw Kafka, Frida Kahlo, Rosa Lüksemburg, Kari Mars, Wolfgang Amadeus Mozart, Fricdrich Wılhelm Nietzschc, Pablo Picasso, S>tvia Plath Edgar Ailen Poe FJvıs l'resley Alcksaııdr Sergeyeviç Puşkin, Raintr Maria Rilke Aılhur Rimbaııd & Paul Vcrlainc, Aııgusle Hııdın & (amille Claudel Mevlânâ Celâleddin-i Rumi, Sappho, Jean Paul Sartıe & Simone de Beauvoiı-, William Shakcspcare, Oscar Wilde, Virgınia Woolf, leonardo da Vinci, Scrgci Yesenin & Isadora Duncan

Yazar : Özcan Erdoğan

Yayınevi : İkaros Yayınları

Sayfa Sayısı : 688

Etiket Fiyatı : 23,00 YTL

Basım Tarihi : Temmuz 2008

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com