Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
döneminde, laiklik, tartışma, tbmmnde

Dp Döneminde Tbmm'nde Laiklik Tartışma

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dp Döneminde Tbmm'nde Laiklik Tartışma

Demokrat Parti Döneminde TBMM'nde Laiklik Tartışma

CHP'nin son iktidar yıllarında kök salan karşıdevrim Demokrat Parti'nin 14 Mayıs 1950'de iktidara gelmesiyle birlikte büyük bir ivme kazanmıştır Özellikle, "dini kurtaran parti"' olarak nitelendirilen DP, gerici zihniyeti güçlendiren uygulamaları gerçekleştirmiştir
DP, "laiklik dinsizlik değildir", "din irtica değildir" anlayışı ile, kurtarıcısı olduğu(l) dine sarılmış ve siyasi geleceğini bu yönde belirlemeye çalışmıştır Kendisini tenkit eden aydın kesime sırt çevirmiş, gericilerle bir olmuş, onları teşvik etmiş, bu sebeple milli mücadele ruhunu öldürmüş, ülkeyi ayakta tutacak ve çağdaş medeniyet seviyesine eriştirecek olan Atatürk ilkelerinden ayrılmıştır Bugün gelinen noktada bu dönemin sorumluluğu açıkça görülmektedir
DP'nin bu tutumu özellikle bu amaçla çıkarılan yasaların TBMM komisyon raporlarında ve genel kurul görüşmelerinde çok açık bir biçimde belirginleşmiştir Tutanaklara geçen bu raporlar ve görüşmeler kimsenin yadsıyamayacağı tarihsel kanıtlardır

Elinizdeki kitapta Sevgi Kocaçimen özenli bir çalışmayla bu kanıtları sistematik bir biçimde okura sunuyor ve günümüzdeki gelişmelerin köklerinin nerelere uzandığını gözler önüne seriyor

Yazar : Sevgi Kocaçimen

Yayınevi : Yeniden Anadolu Ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Yayınlar

Sayfa Sayısı : 242

Etiket Fiyatı : 15,00 YTL

Basım Tarihi : Ocak 2008

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com