Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
iktisat, kitabının, siyaset, özeti

Siyaset Ve İktisat Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Siyaset Ve İktisat Kitabının Özeti

Siyaset ve İktisat

Yusuf Akçura'nın Siyaset ve İktisat adlı eseri, 1919 - 1924 Yılları arasında değişik gazete ve dergilerde yayınlanan makaleleri ile farklı yerlerde verilen nutukları içermektedir 17 yazıdan oluşan bu eserde, Türk Milletinin İstiklal Harbi sırasında verdiği mücadeleler ve çektiği sıkıntılar derin bir bakış açısıyla yazar tarafından ele alınmıştır

Yusuf Akçura bu eserinde siyaset, iktisat, tarih, sosyoloji ve felsefeye ne denli hakim olduğunu bize göstermektedir Yazarın yaşadığı sıkıntılı dönemlerde, sıkıntılarını bir kenarıya bırakarak kendini Türk Milletine adamıştır

Siyaset ve İktisat, herkesin yararlanabileceği önemli bir eserdir Bu eserde Türkiye Cumhuriyeti'nin nasıl kurulduğundan, dünya siyaset ve ekonomisinden, Türk tarihinden, bağımsızlığın öneminden, eğitimin gerekliliğinden ve İstiklal Harbimizin geçirdiği evrelerden haberdar olmaktayız Hiç kuşkusuz bu özellikleriyle Yusuf Akçura'nın Siyaset ve İktisat kitabı hepimizin baş ucu kitabı olacaktır

Yazar : Yusuf Akçura

Yayınevi : Sinemis Yayınları

Sayfa Sayısı : 191

Etiket Fiyatı : 10,00 YTL

Basım Tarihi : Temmuz 2006

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com