Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arıburnu, kitabının, savaşları, özeti

Arıburnu Savaşları Kitabının Özeti

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Arıburnu Savaşları Kitabının Özeti

Arıburnu Savaşları

Tarihin henüz yazmadığı gibi, insanlığın da aklından ve hayalinden geçirmediği bir şiddet ve dehşetle devam eden, dünyanın yazgısına egemen olan, büyük ulusların ve hükümetlerin geleceğini belirleyecek bir nitelik kazanmasından dolayı asıl amaca varabilmek için, bugünkü ilerlemelerin en son mucize gösteren eserlerden yararlanma fırsatı kaçırmayan, tarafların bilim ve sanattaki gerçek güçlerini de insanlığa gösterecek bir biçim alan, Dünya Savaşı'nın evrelerini gerektiği gibi saptamak ve gelecek kuşaklara değerli bir savaş hatırası olarak bırakmak isteğiyle, bir eser düzenlemesine ve yazılmasına girişen Genel Karargah Harp Tarihi Şubesince, ilgili bulunduğu Arıburnu ve Anafartalar'daki harekat ve savaşlarla ilgili hatıralarımı ve görüşlerimi içeren ayrıntılı bir rapor gönderilmesi yeniden istenmektedir

Yazar : Mustafa Kemal Atatürk

Yayınevi : Örgün Yayınevi

Sayfa Sayısı : 506

Etiket Fiyatı : 22,50 YTL

Basım Tarihi : Mart 2005

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com