Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çıplak, düştü, gölgesi, kitap, ruhumun, tenine, özeti, şiirin

Ruhumun Düştü Gölgesi Şiirin Çıplak Tenine Kitap Özeti

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ruhumun Düştü Gölgesi Şiirin Çıplak Tenine Kitap Özeti

Ruhumun Düştü Gölgesi Şiirin Çıplak Tenine

Sessiz ve melankolik bir deniz manzarasında başlayan fırtınalı bir hayat Ve bu hayatın kıyısına vuran duygu yüklü dalgaların çıkardığı sesler İşte bu seslerin Türkçe'sidir bu şiirler Türkçe düşünüp, Türkçe yaşayan bir duygusalın dili döndüğü ve yüreği yettiğince kelimelerin krallığında sergilediği soytarılığın özetidir diğer, yandan
Ne kral ne de halk memnun kalsa da bu şairden, o zaten şiirlerini bir züğürt tesellisi olarak tanımlıyor Karnını doyurmasa da açlığını unutmak için yazıyor
'Şiir söz verdi bana' diyor ve sözü şiirin dilinden devralıyor Şiirin çıplak tenine ruhunun gölgesini düşürüyor Şiirin diliyle söyleyecek olursak, o sadece 'nazmın sonsuz sesini' dillendiriyor Mahşere kadar duyulsun ve amel defterine konulsun diye

Yazar : Umut Yavuz
Yayınevi : Cinius Yayınları
Sayfa Sayısı : 128
Etiket Fiyatı : 11,00 YTL
Basım Tarihi : Ağustos 2008

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com