Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
64üncü, frankfurt, fuarı, kitap, nda, türkiye

Türkiye 64'Üncü Frankfurt Kitap Fuarı Nda

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Türkiye 64'Üncü Frankfurt Kitap Fuarı Nda

Türkiye 64'üncü Frankfurt Kitap Fuarı'nda

Türkiye 64'üncü Frankfurt Kitap Fuarı'nda 350 metrekarelik alanda, 3 bine yakın kitapla yer alacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 10-14 Ekim tarihlerindeki 64'üncü Frankfurt Kitap Fuarı'nda, daha önce kazanılan ivmenin sürdürülebilmesi için Uluslararası Kitap Fuarları Türkiye Ulusal Organizasyon Komitesi'nin çalışmaları kapsamında Türkiye, zengin içerikli bir program hazırladı

Ulusal Komite'nin hazırladığı program çerçevesinde fuar alanında paneller, söyleşiler, Türk mutfağı gösterisi ve Türk Edebiyatının Dışa Açılımı Projesi (TEDA) kitapları bölümünde, çeviri destek programının başladığı günden bu yana basılan tüm kitapların kapak kolajından oluşan bir sergi yer alacak

Fuar süresince ulusal stantta 21 yayınevi, çocuk yayınları standında 8 çocuk ve gençlik edebiyatı yayıncısı kendilerine ayrılan sergi ve görüşme ünitelerinde eserlerini tanıtacak ve telif görüşmeleri gerçekleştirecek

Bu yıl fuara katılımları desteklenen 7 telif ajansı özellikle Türk yazarlarına, yayıncılarına ve çevirmenlerine yeni dış bağlantılar kuracak, Türk edebiyatı ve yazarlarının dışa açılımına destek verecek ve bu çalışmaların en büyük bileşenlerinden biri olan TEDA Çeviri Destek Programı'na büyük katkı sağlayacak

2012 Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında yazarlar, yayıncılar ile çocuk çizerlerini tanıtan kataloglar ile Türkiye'den birçok farklı kültürel öge, sanat ve edebiyat ile Türk yayıncılık hayatını tanıtan çok sayıda kitap, broşür ve tanıtım malzemesi de ziyaretçilere sunulacak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com