Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
franzolivier, giesbert, kitap, temizlikçi, özeti

Franz-Olivier Giesbert Temizlikçi Kitap Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Franz-Olivier Giesbert Temizlikçi Kitap Özeti

Bazı takıntılar öldürücüdür… Marsilyayı eli kanlı katillerden, hüküm giymemiş suçlulardan temizlemeye kararlı bir seri katil… Kimilerine göre bir psikopat, kimilerine göre ise ölüm meleği…

Kurbanlarını beklerken evlerini topluyor, bir güzel silip süpürüyor ve ardında cesetlerin yanı sıra mis gibi kokan tertemiz evler bırakıyor

Marsilyanın umumi çöplüğünde küçük bir çocuğun cesedi bulunur Bu olayı araştıran komiser Thomas Estoublonun karısı da vahşi bir şekilde öldürülür Cinayet aleti evlerindeki bir bıçaktır ve bütün izler, katilin komiser Estoublon olduğunu göstermektedir Komiser suçsuz olduğunu bir türlü kanıtlayamaz ve tutuklu olduğu hücrede kendini asarak intihar eder

Estoublonun iş arkadaşı Marie Sastre onun suçsuz olduğuna inananlardandır Soruşturma görevini de o devralır Bu arada kentte birbirine benzer cinayetler işlenmektedir Katil kurbanlarını önce elektrik vererek etkisiz hale getirmekte, ardından bıçakla boğazlarını kesmekte ve

arkasında hiçbir iz bırakmamaktadır

Ölümsüz lakaplı, Marsilyanın ünlü mafya babası Charly Garlabanın yeğeni de bu kurbanlardan biridir (Garlaban, yazarın bir önceki romanı Ölümsüzde anlatılan sıra dışı bir mafya babasıdır Genelde polisle işbirliği yapar ve birkaç yıl önce 22 kurşun yiyip ölmemesi onu efsane haline getirmiş, Ölümsüz lakabı almasına yol açmıştır) Garlaban katili araştırma işinde komiser Marie Sastrea yardım etmeyi önerir Genç kadına duygusal bir yakınlık duyan Garlaban yeğeninin aslında ölümü hak eden, kötü biri olduğunu söyler

Zaten öldürülenlerin hepsi yeraltı dünyasının, tehlikeli tipleridir Katil kurbanlarının evine önceden girerek her yeri çamaşır sularıyla temizlemekte, evleri derleyip toplamakta ve cinayetlerini işledikten sonra hiçbir iz bırakmamakta, hatta kokusu belirlenmesin diye her defasında cinayet mahalline farklı bir koku sıkmaktadır

Kamuoyu katile “Temizlikçi” adını bu yüzden takmıştır Şehirde rüşvet ve kokuşmuşluğun gölgesinde katili bulmaya çalışan

ve olayları aydınlatmak isteyen Dedektif Marie Sastreın işi oldukça zor olacaktır

Yorumlar

“Franz-Olivier Giesbert öldürmeye olduğu kadar yaşamaya da kararlı komik, acılı, öfkeli ve hareketli insanlardan meydana gelen yalnız bir evreni anlatıyor

Le Figaro Littéraire

“Tempolu, keskin, mizahi, kıpır kıpır ve sürükleyici… Bir şehrin altını köstebekler gibi oyan yozlaşmaya, kıskançlığa, hırsa dair bir roman

Le Point

Temizlikçi

Franz-Olivier Giesbert

Doğan Kitap

Polisiye

220 sayfa

13 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com