Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
duruşma, kitabının, özeti

Son Duruşma Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Son Duruşma Kitabının Özeti

Son Duruşma

Bir gün gücü elinde tutanlar ile o güce itaat etmek zorunda kalanlar yer değiştirse ne olur? Mahkûm gardiyan elbisesi giyse, avukat savcıyla yer değiştirse, ezen ezilenin insafına kalsa neler yaşanır?

Elinizdeki kitap, bu soruların karşılığını tiyatro sahnesinde arıyor Hayata ayna tutmak iddiasında olan bir sanat kolunun mütevazı bir eserle size sunduğu davetiye açık: Gelin "öteki" ile yer değiştirelim Karşıdaki insanı anlamak için onlara bir de içerden bakalım Bu eser sizi "hakim"in de bir çeşit mahkûm olduğunu, "zalim"in de bir çeşit "mazlum" olduğunu; tersinden düşünecek olursak "mahkûm"un hakim, "mazlum"un zalim olabileceğini anlamaya çağırıyor

Karmaşık roller, hayatın karmaşıklığından kaynaklanıyor Ve bu kitap, okurunu düşünmeye; daha yalın haliyle söylemek gerekirse muhasebe yapmaya çağırıyor Ve inanıyor ki bu eserdeki her karakter bizim bir parçamızı ortaya çıkarıyor Sonra elimizden tutuyor, bir aynanın karşısına götürüyor, hayata dair sorular soruyor Umarım verecek cevabımız vardır ve bu eşer, hayat şahnemizin doğru bir rotaya oturmasında küçük de olsa bir rol üstlenir

Yazar : Ekrem Dumanlı

Yayınevi : Zaman Kitap

Sayfa Sayısı : 132

Etiket Fiyatı : 6,00 YTL

Basım Tarihi : Nisan 2005

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com