Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cam, gemi, irmağı, kitabının, taş, özeti

Cam İrmağı Taş Gemi Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cam İrmağı Taş Gemi Kitabının Özeti

Cam Irmağı Taş Gemi

Taşın boyanmasıydı adet olan, sıra boyamalara geldi Yontucunun, kullandığı boyalara güveni sonsuzdu Asırlarca dayanacaklarını, solmayacaklarını, bambaşka renklere dönüşmeyeceklerini biliyordu Kimi bir deniz kabuğunun, kimi bir çömlek parçasının içinde karıştırdı renkleri İstese, sonsuz sayıda renk elde edebilirdi İstemedi Kimi iç açıcı, kimi kasvet verici, ama hepsi de canlı ve kalıcı renklerle yetindi
Gözlerini karla hiç ovmamış kadınların ülkesinde buz mavisi, yağmur grisi gibi, kar beyazının da ı olmazdı elbet ama renklerin en zor olanı, kendisinden başka bütün renkleri yutanı, renksizlik kılanı, göz yakıcı çiğ beyaz bile onun duvar resimlerinde yumuşadı, uysallaştı Hacmini buldu, boyun eğdi, renklerden bir renk oldu En çok da bir yıldız ırmağının üzerinde akan lâcivert gökyüzünün altında güzel durdu Çünkü kraliçe her defasında yıldızlı gök altında beyaz bir elbise giyiyor oluyordu
Yontucu her şeyi üstün bir gerçekçilik duygusuyla tamamladı Tasvirleri arasında bu gerçekçilikle bağdaşmayan tek sahne, lâcivert ırmağın burgaçlı dalgaları arasına saldığı, batacağı ya da yol alacağı zamanın tek anlık aynasından belli olmayan taş geminin üzerine kaldı Onun da tek yolcusu vardı

Yazar : Nazan Bekiroğlu
Yayınevi : Timaş Yayınları
Sayfa Sayısı : 248
Etiket Fiyatı : 12,50 YTL
Basım Tarihi : Eylül 2006

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com