Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
düşün, kitabının, toplum, özeti

Düşün Ve Toplum Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Düşün Ve Toplum Kitabının Özeti

Düşün ve Toplum

Düşünce yaşamımıza yeni ve farklı sesler getiren bu kitabın temel özelliği insan, toplum ve doğa ilişkileri üzerine geliştirilen görüşleri derinlemesine irdelemesidir ilkay Sunar, Platon'dan başlayarak, Thomas Hobbes, David Hume, John Locke, Kari Marx, Ludwig VVittgenstein, Kari Popper, György Lukacs, Louis Althusser ve Jlirgen Habermas'a kadar uzanan bir düşün serüveni içinde natüralist ve sembolik toplum modelleri ve onlara denk düşen pozitivist ve hermeneutik bilgi teorilerini iki farklı insan, toplum ve doğa anlayışları olarak ele alıyor, insan türü lün yaşam ve düşün dünyasını temellendiren sorunları bu temel kavramlar eşliğinde sorguluyor
Okuyucuyla buluştuğu otuz yıl içinde adeta klasikleşen bu eserinde İlkay Sunar, bilimsel düşüncenin kaynaklarına nasıl bakılması gerektiği konusunda da önemli ve temel görüşler sergiliyor Bugünün düşünce ikliminin arkaplanını eleştirel bir yaklaşımla yorumlayan Düşün ve Toplum, günümüz toplumsal-bilimler dünyasına ışık tutan vazgeçilmez bir kaynak niteliğini taşıyor

Yazar : İlkay Sunar

Yayınevi : Doruk Yayınları

Sayfa Sayısı : 227

Etiket Fiyatı : 12,00 YTL

Basım Tarihi : Temmuz 2008

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com