10-29-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Manikür Pedikürün De Organiği Var
Her işte farklılık yakalamak mümkün Matmazel manikür pedikürü, organik manikür-pedikür dediklerinde ilgimi çekti Bağdat Caddesi'ne Misk Nail Spa'ya gittim Sahibi, kurucusu, fikir annesi Ceren Ergün Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu Sanayici Cüneyt Doğrusöz'ün kızı Manükürcülük kurslarına gidecek kadar seviyor ve önemsiyor işini
Nereden çıktı böyle bir iş?
Çocukluğumdan beri meraklıydım Erkeksi bir sektöre tepki gibi oldu sanırım Babam sanayici, biz ambalaj makineleri üretiyorduk Babamla çalıştım uzun süre Sonra içimdeki sesi dinledim Estetisyenlik eğitimi ve medikal el-ayak eğitimi aldım, manikürcülük kurslarına gittim Daha sonra oğlumu doğurdum Oğlum 1 5 yaşına geldiğinde de bu işi kurdum Aklımda zaten hep vardı Manikür pedikür denildiğinde olmayanı yapmaktı amacım Butik bir güzellik salonu olsun istedim Her şeyi özel düşündüm
- Kişiye özel bakım yapan çok yer var, sizin farkınız ne?
Bence çok farklıyız Bunu deneyen herkes de söylüyor Çünkü burada oluşturulan menüler tamamen benim tarafımdan oluşturuluyor
- Ne menüsü?
Manikür pedikür menümüz var burada 6 ayda bir değiştiriyorum Nisan ayından itibaren yaz sezonuna geçtik Ferahlatıcı, yazı andıran şeyler hazırlıyoruz Okaliptüs, nane manükürü, manolya ve pomelo manikürümüz var
- Nasıl yapıyorsunuz bunları? Ürünler nasıl hazırlanıyor?
Bir kimyagerimiz var, bunları kendisi üretiyor Kışın çikolata, kahve manikürümüz vardı O dönemde kakaolu peeling kullanıyoruz, ayak suyuna konulan tuzdan, kremlere hepsi buna göre oluyor Çikolata manüküründe kaynar suda beyaz çikolata da kullandık Ellere yoğun nem veriyordu bu uygulama Ayrıca tamamen organik ürünler kullanıyoruz Rare Blossom markalı
- Organik manükür pedikür ne demek?
Hijyen çok önemli Türk usulü manikürde etler kesiliyor, bu da çok sakıncalı Biz diş hekimlerinin kullandığı bir aleti kullanıyoruz Sistem ısıyla değil, basınçla sterilizasyon yapıyor Havlularımız ve törpülerimiz tek kullanımlık Organik ürünler kullanıyoruz
- Ya ojeler?
Oje olarak da kanserojen olmayan ojeler kullanıyoruz Hamileler, kemoterapi alanlar ve sağlıklı yaşamı hayat biçimi haline getirmiş olanlar bizi tercih ediyor
Gelinlere ve arkadaşlarına bakım yapıyoruz
- Burada gelin manikür-pedikürü var, bekarlığa veda partileri var Neler yapılıyor bu organizasyonlarda?
Bekarlığa veda, balayı ve gelin manikür-pedikürlerimiz var Kız kıza kutlanacak her şey için olanak sağlıyoruz Bekarlığa veda denildiğinde geleneklerimizde kına yakmak var Buraya hamama gider gibi geliniyor Gelin ve arkadaşlarına bakım yapıyoruz Geline sembolik duvak takıyoruz 6 kişiden 20 kişiye kadar hizmet veriyoruz
Yiyecekler içecekler de hazırlıyoruz Tişörtlar giyiliyor, özel masajları var Ayrıca gelin paketlerimiz de var Bazı kişiler kalabalık istemiyor Kendisine özel istiyor Düğün öncesi enerji depoluyor, bunu da yapıyoruz
- Kız çocuklarına da hizmet veriyorsunuz sanırım  
Matmazel manikür-pedikürü var İlk önce tepki gösterilebilir Küçük kızların ne işi var burada denilebilir Oysa sadece çocukları bakımlı olmaya teşvik ediyoruz Etler filan kesilmiyor Nail art yapıyoruz Tırnaklarına motifler yapıştırıyoruz
Bizim piyanist kız çocuklarına eğitim veren bir okulla anlaşmamız var Birinci olanlara piyanist parmaklar ödülü veriliyor Ödül kazananlar buraya geliyor, onlara da bakım yapıyoruz
Işıltılı ojeler bu sene çok moda
- Bu yıl çok renkli ojeler moda değil mi?
Yeşil, turkuaz  Canlı renkler var Eskiden rakı beyazı vardı Şimdi maviler, lilalar, turuncular, gül kuruları moda Yaz aylarıyla birlikte daha da canlı olacak Bir dönem mat oje kullanıldı Şimdi pırıltılı, ışıltılı ojeler moda oldu
- Nail art da yapıyorsunuz Çok tercih eden var mı?
Nail art Türkiye'de yeni Biz tırnağı tuval olarak görüyoruz Eğlenceli şeyler isteyenler tercih ediyor Zebralar, leoparlar, cupcake'ler yapıyoruz
ELİF ERGU-VATAN
|
|
|