Kestaneli ılık Kek |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Kestaneli ılık KekKestaneli ılık kek Malzemeler: 12 kişilik 2 su bardağı tereyağı 1 5 su bardağı sütlü çikolata2 su bardağı un 1 5 su bardağı toz şeker3 adet yumurta 3 adet yumurta sarısı 14 adet kestane şekeri 1 5 su bardağı bitter çikolataHazırlanışı: Tencerede tereyağını eritin Tereyağı eridikten sonra ocağın altını kapatın Tereyağının sıcaklığında sütlü çikolatayı eritip soğumaya bırakın Ayrı bir tencerede yumurta ve şekeri çırpıp unu ilave edin Erittiğiniz çikolatayı da bu karışıma ilave edip karıştırın Önceden yağlanıp unlanmış kalp kalıpların yarısına kadar elde ettiğiniz kek hamurundan bir miktar koyun Kestane parçacıkları ve küçük bir parça bitter çikolata yerleştirip üzerine bir miktar daha kek hamuru ilave edin Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 6 dakika pişirin Keki kalıptan çıkarıp, üzerine frambuaz sos dökün Ilık olarak servis yapın![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|