Kereviz Çorbasi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kereviz Çorbasi TarifiKEREVIZ ÇORBASI MALZEMELER 1 adet kereviz 1 baş soğan Yarım kilo süt 1-2 tanekarabiber 2 bardak su 1 yemek kaşığı un Yeteri kadar tuz 1 çay kaşığının ucuyla karabiber 1 yumurta sarısı 1 kutu krema HAZIRLANIŞI 1-2 kez yağda çevrilir Üzerine yarım kilo Yağ hafifçe kızdırılıp küp küp doğranmış kerevizler, ince ince doğranmış soğansüt ve su ilave edilir ve 15-20 dakika pişirilir Ilındıktan sonra bir el mikseriyle içindeki malzeme parçalanır Ilınan çorbadan bir kepçe alınarak un bir bulamaç haline getirilip (pürtüksüz olmalıdır) çorbanın içine ilave edilir 1-2 taşım daha kaynatılır Servis edileceği zaman krema ile çırpılmış yumurta ile havanda dökülmüş karabiberler ilave edilip bir taşım daha kaynatılıp servise sunulur Arzuya göre tuz ilave edilir
|
|
Kereviz Çorbasi Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kereviz Çorbasi TarifiKereviz Çorbası Malzemesi: 375 gr kereviz 2 adet soğan 1 çorba kaşığı tereyağı 2 su bardağı et suyu 2 çorba kaşığı yoğurt 2 silme çorba kaşığı nişasta 1 yumurta sarısı 1 limonun suyu karabiber tuz Hazırlanışı: Bir kabın içine 4 bardak su, 1 çorba kaşığı un ve 2 çorba kaşığı sirke koyun ve ayıklayıp küçük parçalar halinde kestiğiniz kerevizleri bu suya koyun Tereyağını bir tencerede kızdırın Rendelenmiş soğanı bu yağda beş dakika kadar kavurun Kereviz parçalarını sudan çıkarın Fazla suyunu alın Yağa kerevizleri koyun Et suyunu üzerine ilave edin 25 dakika kaynatın Yoğurt ile nişastayı ayrı bir kapta karıştırın Devamlı karıştırmak suretiyle çorbaya ilave edin Sonra çorba tenceresini ateşten indirin Yumurta sarısını limon suyu ile birlikte çırpın Tuz, karabiberi ve yumurta sarısını çorbaya katın Üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyip, servis yapın![]() |
|
|
|