![]() |
Balık Suyu Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık Suyu Çorbası TarifiBALIK SUYU 3000 gram su (12 bardak) 1 küçük pırasa 2500 gram balık başı, kuyruğu ve kemiği 1 demet maydanoz 1/2 demet kereviz yaprağı 1 büyük havuç 2 diş sarımsak 1 büyük soğan Tuz 1 Büyükçe bir tencereye; 12 bardak su, küçükçe kesilmiş bir havuç, 1 soğan, bir çeyrek küçük pırasa, 1 demet maydanoz, yarım demet kereviz yaprağı, 2 diş sarmısak ile küçük parçalara kesilmiş 2500 gram beyaz etli herhangi bir cins balığın baş, kuyruk ve kemiklerini koyduktan sonra tencereyi ateşe oturtmalıdır ![]() 2 Sonra suyun ısınmasiyle üstünde birikmeye başlayan köpükleri bir delikli kepçe ile aldıktan sonra tencerenin kapağım kapatmalı ve ortadan daha az kuvvetli ateşte bir buçuk saat haşlamaya bırakmalıdır ![]() 3 Sonra kemikleri bir delikli kepçe ile tencereden çıkarıp attıktan sonra, balık suyunu ince bir süzgeçten geçirmek suretiyle bir tencereye süzmeli ve reçetelerimizde tarif edildiği şekilde kullanılmalıdır ![]() NOT: İyi bir balık suyu alabilmek için o balığın en az 45 - 60 dakika kadar haşlanması gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Balık Suyu Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık Suyu Çorbası Tarifikım bılır tadı ne kadar iğrençtir :) tşkler ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|