![]() |
Tavuklu Belem Çorbası (Portekiz) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Belem Çorbası (Portekiz) TarifiTavuklu Belem Çorbası (Portekiz) Tarifi 1 adet orta boy kuru soğan 1 adet orta boy kereviz (rendelenmiş olmalı) 1 adet orta boy havuç (rendelenmiş olmalı) 2 diş sarımsak 3 yemek kaşığı sıvıyağ 5 çay kaşığı domates salçası (1 adet rendelenmiş domates de kullanılabilir) 1 adet haşlanmış tavuk göğsü (çok küçük parçalar halinde didiklenmiş ya da küp küp doğranmış olmalı) 1 çay kaşığı tuz, karabiber 7-8 su bardağı et ya da tavuk suyu 1 su bardağı pirinç 1 demet maydanoz Terbiyesi için; 4 çay kaşığı kuru fesleğen (reyhan da kullanılabilir) 1 adet yumurtanın sansı 1 adet büyük boy limonun suyu Pirinç kaynar suda en az 1 saat bekletilir ![]() Yemeklik incecik doğranmış soğan ve pirinç tanesi büyüklüğünde dilimlenmiş sarımsaklar orta boy bir tencereye koyulur ![]() ![]() Rendelenmiş kereviz ve havuç, salça ya da rendelenmiş domates de ilave edilip 2-3 dakika daha kavrulur ![]() ![]() Çorba kaynamaya başlayınca yıkanmış pirinç ve didiklenmiş tavuk eti eklenip sık sık karıştırılarak pirinç iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir ![]() Terbiye sosunun hazırianması için; fesleğen, yumurta sarısı ve limon suyu bir kasede iyice çırpılır ![]() ![]() Çorba 5-6 dakika daha pişirildikten sonra ocaktan alınır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|