Keçi Peynirli Balkabağı Çorbası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Keçi Peynirli Balkabağı Çorbası TarifiKeçi Peynirli Balkabağı Çorbası Tarifi Malzemeler 500 gr balkabağı 2 adet büyük patates 1 adet soğan 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı kimyon 380 gr taze keçi peyniri 800 ml tavuk suyu veya bulyon 150 ml taze krema Tuz ve karabiber Hazırlanışı : Balkabağı, patates, soğan ve sarımsağı soyun Hepsini küp şeklinde doğrayın ve NutriCookun buhar sepetine yerleştirin NutriCook tenceresine tavuk suyunu koyun; buhar sepetini tavuk suyunun üstünde kalacak şekilde tencereye yerleştirin NutriCookun kapağını kapatın Akıllı kontrol saatini 5 dakikaya ayarlayın 2 programı seçin Buhar çıkışı gerçekleştiğinde ateşi kısın, böylece geri sayım başlamış olur İşaret belirdiğinde ateşi kapatın ve program seçiciyi buhar konumuna getirin Böylece düşük basınçta buharlı pişirme otomatik olarak başlar Pişirme işlemi sona erdiğinde, NutriCookun kapağını açın Sebzeleri pişme suyuyla karıştırarak püre haline getirin Kimyonu, iri parçalara kestiğiniz keçi peynirini ve kremayı ekleyip tekrar karıştırın Tuz ve karabiberle tatlandırıp sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|