![]() |
Sülün Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sülün Çorbası Tarifi1 sülün 3 litre (15 su bardağı) soğuk su 1 orta boy soğan (dörde bölünmüş) 2 büyük havuç (kazınmış ve büyükçe doğranmış) 3 çorba kaşığı kereviz rendesi 2 pırasa (püskülleri kesilip, doğranmış) 4 tane-karabiber 2 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı şeker 4 çorba kaşığı sirke 4 çorba kaşığı kızartılmış ekmek küpleri Baharat torbası: 4 sap maydanoz 1 fiske kekik 1 defne yaprağı Büyük bir tencereye su doldurup, harlı ateşte kaynatınız ![]() ![]() Su yeniden kaynayınca tencerenin kapağını kapatıp, ateşi kısarak 2,5 - 3 saat pişiriniz ![]() Tencereyi ateşten alıp sülünü çıkarınız ![]() ![]() ![]() Tencereyi orta ateşe yerleştirip, sirkeyi karıştırarak, çorbayı yeniden kaynatınız ![]() ![]() Çorbayı büyük ve ısıtılmış bir çorba kasesine ya da tek kişilik kaselere boşaltıp, kızarmış ekmek küplerini serperek hemen servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|