10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İftar İçin Tatlı Tarifleri Dilber Dudağı Tarifi
İftar İçin Tatlı Tarifleri Dilber Dudağı Tarifi
Malzemeler
2 Adet Yumurta,
3 Çorba Kaşığı Sütaş Yoğurt,
100 gr Sütaş Tereyağı,
1 Su Bardağı Zeytinyağı,
1 Çay Kaşığı Karbonat,
Yaklaşık 1 Kg Un,
250 gr Ceviz,
Sosu İçin:,
2,5 Su Bardağı şeker,
1/2 Limon,
Su

Yapılışı
Bir paket tereyağını eritip suyunu çekmesini sağlayın Unu havuz gibi açarak zeytinyağı, tereyağı, yumurta, yoğurt ve karbonatı ekleyip karıştırın, hamur haline getirin Hamuru kulak memesi kıvamına gelene dek yoğurun Daha sonra hamuru üçe bölüp,merdane ile açın Dövdüğünüz cevizleri hamurun üzerine yayın Hamuru rulo yapıp yuvarlayarak merdane ile tekrar açın Bardakla daire şeklinde kesin Kestiğiniz parçaların iki ucunu birleştirin Yağlanmamış tepsiye dizip 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin Fırından alıp üzerine soğuk şerbetini dökün Şerbet İçin: 2,5 su bardağı şekeri üzerini bir parmak kadar geçen suyla kaynatın Kaynadıktan sonra 5 dakika bekletip yarım limonun suyunu şekerli suya ekleyin Şerbetiniz hazırdır
|
|
|