![]() |
Ramazan’A Osmanlı Mutfağı Yakışır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan’A Osmanlı Mutfağı YakışırRamazan’a Osmanlı Mutfağı yakışır "Kuzinede Kızaran Ekmek" adlı sevilen blog'un yaratıcısı Aylin Türkşen Aysel'den "iftarlık" fikirler ![]() ![]() ![]() YEMEK BLOGGER'LARI İLE RAMAZAN SOHBETLERİ "Kuzinede Kızaran Ekmek" blog'unun yaratıcısı Aylin Türkşen Aysel, yemeğe olan tutkusunu sinemayla birleştirmesiyle meşhur! Seyrettiği filmlerde gördüğü yemekleri hemen mutfağa girerek yapan ve tariflerini blog'unda takipçileriyle paylaşan Türkşen, Ramazan sohbetimize konuk oldu… İftar davetlerine nasıl hazırlanıyorsunuz? En az 4-5 gün öncesinden menü hazırlamaya başlarım ki, alışverişi rahatça yapabileyim, zeytinyağlıları bir gece önceden pişirip dolapta bekletebileyim ![]() ![]() ![]() ![]() Mevsimsellik de önemlidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlk kez pişirilen bir yemekle konuklar önüne çıkmak risk almaktır ![]() ![]() ![]() İftar sofrasında orucumu konuklarımla birlikte açabilmek, onları bırakıp sık sık mutfağa gitmemek için servisini rahatça yapabileceğim çeşitler belirlemeye çalışırım ![]() Menünün yanı sıra sunumda kullanacağım masa örtüsü, tabak, bardak, sürahi gibi malzemeleri gözden geçiririm ![]() ![]() Mönüyü nasıl oluşturursunuz? Ramazan'a geleneksel yemekleri ve Osmanlı Mutfağı'nı yakıştırırım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yemek yaparken yardım alır mısınız? Genellikle yemekleri hazırlarken mutfakta yalnız olmayı tercih ederim ![]() ![]() Misafirlerinizin vazgeçemediği tarifiniz hangisi? Salatalara, mezelere karşı özel bir ilgim vardır, yapmayı ve yemeyi severim ![]() ![]() ![]() Okurlarımızla paylaşmak istediğiniz küçük sırlarınız ya da ilginç bir tarifiniz var mı? Madem mezelere olan ilgimden söz ettim; sizinle "Közlenmiş Bibere Sarılı Paşa Meze" tarifini paylaşayım ![]() KÖZLENMİŞ BİBERE SARILI PAŞA MEZE Malzemeler: 50 gr tulum peyniri 100 gr beyaz peynir 1,5 su bardağı süzme yoğurt ½ su bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz Közlenmiş kırmızı biber Taze soğanın yeşil sapları Yapılışı: Peynirleri çukur bir kapta çatalla ezerek ufaltın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|